CHP adaylarından HABERDAR’a ziyaret

Tunay: “ Gerçek anket sandıktan çıkacak”
CHP adaylarından HABERDAR’a ziyaret
 
Tunay: “ Gerçek anket sandıktan çıkacak”

 
Bölgemiz CHP Milletvekili adayı ve Parti Meclisi Üyesi Faik Tunay, Selami Özdemir, CHP Büyükçekmece Av. Kerim Menteşagu ve ilçe yöneticileri HABERDAR’ı ziyaret etti. Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Mert ile görüşen CHP İstanbul 3. Bölge 7. sıra Milletvekili adayı Faik Tunay, ve Selami Özdemir peş peşe yayınlanan anketlerin AKP iktidarının bir manipülasyonu olduğunu belirterek, “ Gerçek anket sandıktadır. O’da 12 Haziran akşamı tüm çıplaklığıyla ortaya çıkacaktır” dedi.
 
CHP dimdik ayakta
 
Tunay; CHP örgütlerinin gönülden bir özveriyle çalıştığına dikkat çekerek, “Geriye dönüp baktığımızda,iktidardan düşünce iki seçime bile dayanamadan yok olan partileri görüyoruz. Ama CHP iktidar olmasa da ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün partisi olarak dimdik ayakta kalmayı başarmıştır. 12 Haziran seçimlerinde de ülkemizi içine düştüğü sıkıntıdan halkımızın oylarıyla kurtaracaktır” dedi. 
 
İktidar olacağız
 
CHP Adayı Faik Tunay, seçimlerde iktidar olacaklarına olan inancını vurguladı. Yurttaşların iradelerini ipotek altına almayı hedefleyen anketlerin büyük çoğunluğunun gerçeği yansıtmadığını kaydeden Faik Tunay şöyle konuştu :
 
“AKP yenilgiden korkuyor. Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’u ilçe ilçe gezerek  mitingler yapmasının gerçek anlamı budur. CHP projeleriyle, dürüst,ilkeli kadrolarıyla kartopu gibi büyüyerek çığ haline dönüşmektedir. AKP’nin tüm hayali MHP’nin baraj altında kalmasıdır. Ancak görünen odur ki MHP en kötü durumda bile yüzde 12-13 bandına oturmuştur. Ve iktidar mücadelesi CHP ile AKP arasındadır.Seçimden halkın iktidarının çıkacağına inanıyorum”
 
Genç ama tecrübeli genç 

 
CHP’nin genç kadrolara 2011 genel seçimlerinde geniş ölçüde yer verdiğini anımsatan Faik Tunay, genç olmanın yeterli olmadığını belirterek “ Genç ama bunun yanında gençliğini tecrübesiyle birleştiren kadrolar önemlidir. CHP bunu başarmıştır” diye konuştu. CHP’nin yurttaşların refahı, ülkenin içine düştüğü çıkmazdan kurtarılması için, ayağı yere basan projelerle halkın karşısına çıktığını belirten Faik Tunay şunları söyledi:
 
“Aile sigortasını anlattığımızda AKP sürekli eleştiriyordu. Sonunda Başbakan Erdoğan gerçeği itiraf etti. ‘Aile sigortası değil ama aileye destek projesidir bu’ diyerek CHP’nin ne kadar sağlıklı bir  proje ortaya koyduğunu kabullendi. Sadece aile sigortası değil, gençlik, eğitim, sağlık projelerimizle Türkiye’de yeni bir dönemi başlatacağız.Ülkemizin önünü açacağız.” 
  
 
Seçmenlerimle beraber olacağım
 
Seçim çalışmalarına başladığından beri sıklıkla herkesin “Seçim dönemi gelirsiniz.Sonra ortadan kaybolursunuz” eleştirilerini yaptığını anımsatan Faik Tunay; bu konuda ise net konuştu.Tunay şunları söyledi:
“Bizler, daha önce büyüklerimizin yaptıkları hataları yapmayacağız. Onların iyi yönlerini örnek alacağız. Deneyimlerinden yararlanacağız. Seçilirsem seçimden sonrada bölgemizde olacağım. Herkesin derdini dinlemeye, sorunları çözmeye çalışacağım. Bu göreve halkımız bizi sorunları çözmek için yolluyor. Kimse yoğurdum ekşi demez. Ama  sözümün arkasında durduğumu da herkes görecektir”
 
 
 
Anne baba Trabzonlu
 
Rumeli Balkan Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı da olan Faik Tunay kısaca kendisini şöyle tanıttı:  Trabzonlu bir anne ve babanın evladıyım, genç yaşta eğitimimle birlikte iş yaşamına atıldım. Yaklaşık 4 yıl yurtdışında çalıştım, 2009 yerel seçimlerinde Şişli Belediyesi’nde Başkan Mustafa Sarıgül’ün isteğiyle seçime girip Belediye Meclis üyesi olarak görev yaptım. Daha sonra kısa bir dönem DSP Parti Meclisi üyeliğinde de bulundum.  Ardından Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun daveti üzerine CHP’ye katılarak Son Kurultay’da ise Parti Meclisi üyeliğine seçildim. Halen CHP genel merkezinde Seçim ve Propaganda Merkezi’nde sorumlu olarak görev yapıyorum.
5 Mayıs 1981 doğumlu olan Tunay, eğer seçilirse en genç milletvekilleri arasında yerini almış olacak.
 
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri