CHP BEYLİKDÜZÜ'NDE DEMOKRASİ ŞÖLENİ

CHP Beylikdüzü İlçe Örgütü, başlayan mahalle delege seçimleriyle tüm Türkiye’ye parti içi demokrasinin nasıl olması gerektiğinin örneğini yaşattı. Demokrasinin en önemli halkası olan mahalle delege seçimleriyle CHP Beylikdüzü İlçe Örgütü, şölen havasında

İMAMOĞLU: ''TÜRKİYE’YE DEMOKRASİ DERSİ VERİYORUZ”

Nisan ayı içinde yapılacak ilçe kongre öncesi tüm mahallelerinde sandık koyarak delege seçim çalışmalarına başlayan CHP Beylikdüzü İlçe Örgütü, Adnan Kahveci, Barış, Cumhuriyet ve Büyükşehir mahallelerinin delege seçimlerinin yaklaşık 2000 üyenin oyuyla gerçekleşmesi sonucu %80 oranında ilçe delegesini belirlemiş oldu.

İlçe kongresi için toplamda 400 delegenin, parti içi ön seçim için ise toplamda 952 delegenin belirleneceği mahalle delege seçimlerinde, CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Ekrem İmamoğlu ile yönetimini temsil eden Turkuaz Liste ve Sosyal Demokratlar Güç Birliği adlı grubu temsil eden Kırmızı Liste olmak üzere iki liste yarıştı.

İlçe binasında Adnan Kahveci Mahallesi ile startın verildiği seçimler; Tüze Sitesi Lokali’nde gerçekleşen Barış Mahallesi’nin ardından Ata Center’daki Cumhuriyet ve Büyükşehir Mahallesi ile devam etti. Toplamda on mahallede yapılacak olan seçimler, 04 Şubat’ta; Marmara, Yakuplu, Sahil, 05 Şubat’ta; Gürpınar, Kavaklı ve Dereağzı mahalleleri şeklinde tamamlanacak.

Oy dağılımında Turkuaz üstünlüğü

537 partilinin oy kullandığı  ve 5 oyun geçersiz sayıldığı Adnan Kahveci Mahallesi delege seçimlerinde; Kırmızı Liste 177, Turkuaz Liste 355 oy alırken; 456 partilinin oy kullandığı ve 2 oyun geçersiz sayıldığı Barış Mahallesi delege seçimlerinde; Kırmızı Liste 151, Turkuaz Liste 303 oy aldı. 326 oyun kullanıldığı Cumhuriyet Mahallesi delege seçimlerinde ise; Kırmızı Liste 78, Turkuaz Liste 248 oy alırken; 330 partilinin oy kullandığı Büyükşehir Mahallesi delege seçimlerinde Kırmızı liste 25, Turkuaz Liste 305 oy aldı. Böylece Turkuaz Listenin üstünlüğü sonucu, ilçe kongresi öncesi 317 delege, parti içi ön seçim için ise 761 delege belirlenmiş oldu.

Parti üyelerinin yoğun katılım gösterdiği mahalle delege seçimlerine, CHP İstanbul İl Başkanı  Oğuz Kaan Salıcı da ziyarette bulunarak süreci yerinde inceledi ve sembolik olarak oy kullandı. Vatandaşlarla da sohbet eden İl Başkanı Salıcı, “Sandıktan CHP’nin çıkması için hepimiz birlikte çalışacağız” dedi.

“Bunun altından büyük bir iktidar çıkacak” 

Kardeşlik, birlik ve beraberlik vurgusunda bulunarak sonuçları değerlendiren CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Ekrem İmamoğlu ise, kullanılan oyları bir kardeş oyu olarak gördüğünü belirterek, “Önemli olan 2014’deki sandıktan altı okun çıkmasıdır” ifadesinde bulundu.

Kırmızı Liste - Turkuaz Liste diye bir ayrımın olmadığının da altını çizen Ekrem İmamoğlu, “Kazanan ve kaybeden diye bir kavram söz konusu değil. Hepsi bizim üyelerimizin oyudur. Sayılan oyların hepsi bir bütün olarak zarfın içine koyulacaktır” açıklamasında bulundu. 

Halkla bütünleşmeyi sağlamış bir örgütlenmenin önünde hiçbir gücün duramayacağını söyleyen Ekrem İmamoğlu, “Biz iktidar hedefiyle yürüyoruz. Şölen gibi yaşanan mahalle delege seçimleriyle Türkiye’ye demokrasi dersi veriyoruz. Her mahallede katlanarak büyümeye devam edeceğiz. Bunun altından büyük bir iktidar çıkacak. Önümüzdeki dönem iktidar olacağız. Bize inanın” çağrısında bulundu.

Olumsuz hava şartlarına rağmen parti üyelerinin yoğun katılım ve desteğiyle gerçekleşen mahalle delege seçimlerinde,  partililere sıcak salep ve çay ikramında da bulunuldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri