CHP Esenyurt kadınları unutmadı

Hafta sonu CHP Esenyurt İlçe binasında kadın Kollarının düzenlediği 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününe yoğun katılımla dikkat çekti.

İlçe binasına sığmayan kadınların bir bölümü ayakta izlediler. Açılış konuşması yaparak İlçe Başkanı Kemal Deniz Bozkurt  “ Kadınlar bizim anamız, bacımız, yârimiz, sırdaşımız, dert ortağımız. Hayatın toprağı, bizim hayat arkadaşlarımız. Kadınlar çalışır, üretir, yaratır, pişirir paylaşırlar. Yaşamın her alanında kadınlarımız var. Bazen dağları deldirendir, bazen de bir çocukla dünyayı değiştirirlerdir.. Kadınları hayata kattıkları için bugüne kadar görev yapmış Kadın Kolu Başkanlarımızın şahsında hepinize çok teşekkür ederim.” dedi. 

Esenyurt İlçe Kadın kolları Başkanı İdil Doğan da konuşmasında, “Türkiye’de seçme ve seçilme hakkının kadınlarımıza Avrupa’dan çok uzun yıllar önce verilmesine karşın, bugün kadın hakları açısından dünyadaki ülkelerin sonlarında yer almaktayız. Bu sorunu ancak birlik beraberlik içinde mücadele ederek aşabiliriz.” dedi. Dünyanın 17.büyük ekonomisine sahip olan Türkiye’nin, kadın erkek eşitsizliğini ölçen Küresel Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliği Endeksi’ne göre 134 ülke arasında 126.sırada olduğunu, ekonomik katılım ve fırsat eşitliği, siyasal katılım, eğitim, sağlık alanlarında sıralamanın en altlarında olduğunu belirtti. Eşitsizliklerin, yaşanan çevrenin özelliklerine, kadının yaşına, medeni haline, evlilik türüne, ülkenin hangi bölgesinde yaşadığına göre farklılıklar gösterse de, yaygın şekilde yaşandığını dile getirdi.

Toplantı görsel sunumlar eşliğinde, günün anlam ve önemini açıklayan ve kadınların hukuksal sorunlarına değinen konuşmalarla devam etti. Katılımcıların görüş, öneri ve sorunları paylaşıldı, şiirler okundu, türküler söylendi, tüm katılımcılara çiçekler verildi. Toplantı, CHP’nin iktidar olacağı inancı ve umuduyla tamamlandı. 


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri