CHP İSTANBUL İL BAŞKANINI SEÇİYOR!

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Örgütü, 34. Olağan İstanbul İl Kongresi’ni bu pazar Abdi İpekçi Spor Salonu’nda gerçekleştirecek. Bir demokrasi şöleni havasında geçecek kongrede ilkler de yaşanacak.

Oğuz Kaan Salıcı ile Ali Özcan’ın yarışacağı CHP  İstanbul İl Kongresi için 11 bin kişilik Abdi İpekçi Spor Salonu’nu tercih etti. Yeni Türkü’nün konseriyle başlayacak kongreye yönelik hazırlıklar hızla tamamlanırken, salonun dışı da unutulmadı.

 Salonun tümünün konuklarla birlikte sigorta kapsamına alındığı kongreye ailece katılacak konukların çocukları için salonun dışında oyun parkı kuruldu. ‘Anneler Günü’ne denk gelen kongreye annelerin de katılabilmesini sağlamak amacıyla kurulan oyun parkında ‘oyun ablaları’ çocukları bekliyor olacak.

 CHP, 34. Olağan İstanbul İl Kongresi için anlamlı ve önemli bir etkinliğe daha imza attı. Pazar günü, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Kemik İliği Bankası’yla yapılan işbirliğiyle, salon dışında kan verme üniteleri kurulacak.

 Kongre boyunca lösemi hastalarına uygun kemik iliği bulunabilmesi için kan bağışı kampanyası sürdürülecek. Kongreye gelen konuklar dilerlerse, lösemi hastaları için kan vererek, bu anlamlı ve özel kampanyaya destek olabilecek.

Kampanya, CHP tarafından tüm üyelerin telefonlarına kongre öncesi gönderilecek mesajlarla ve salonda yapılacak anonslarla duyurulacak.


ÇARŞAF MI, BLOK MU?

Kongrede başkanlık seçiminin hangi yöntemle yapılacağı da büyük önem taşıyor. Özcan ve Tekin ekibi 'kesinlikle çarşaf liste olacak' derken, Genel Merkez ekibi ise ihtiyatlı. Tekin'in istifasının ardından CHP kulislerinde yanıtı aranan soru, İstanbul kongresini hangi adayın kazanacağı. 

'ETEĞİNDEN DÜŞSÜNLER'

'Buyrukların değil demokrasinin' egemen olmasını istediğini belirten başkanı adayı Ali Özcan şunları söyledi: Tüm ömrüm bu partiye hizmetle geçti. Şimdi 'bu parti adam olmaz' diyene partimi teslim edemem. Daha yedi aylık bir il başkanımız var. Ancak CHP sokakta, mahallede, STK'larda hiçbir yerde yok. Muhalefet sokaktan koparılmaz. Blok listeden yana değiliz. Biliyorum ki, Sayın Genel Başkanımız taraf değil; ama onun altında yer alan bazı genel merkez yöneticileri gelecek yerel seçimlerde bazı adaylıkları ve üyelikleri belirlemek için şimdi buyrukla buraya birini atamaya çalışıyorlar. Sayın Genel Başkanın eteğinden düşsünler; ben zaten onları örgütün kucağına düşüreceğim.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri