CHP İstanbul’a iki kadın aday

CHP İstanbul İl Başkanlığı’nın bu hafta sonu Bostancı Gösteri Merkezi’nde gerçekleştireceği kurultayda İl Başkanlığı için 20’den fazla adayın ismi geçiyor.
 Ali Fatinoğlu, Necdet Saraç, Gökan Zeybek, Kenan Sönmez ve gazeteci Koza Yardımcı resmi olarak adaylıklarını açıklarken Süleyman Çelebi, Berhan Şimşek, Müslim Sarı, Çetin Soysal, Kenan Sönmez ve Kadir Gökmen Öğüt de delegelerin nabzını tutuyor. Ayrıca Oğuz Soydan, Seyfullah Beysülen, Şerdil Odabaşı, Yüksel Mansur Kılıç, Cemal Canpolat, Cemil Ekşi, Ali Mutlu Köylüoğlu, İrfan Karacan, Mehmet Karlı ve Rıza Akpolat’ın da isimleri başkan adaylığı için geçiyor. Aday olmayacağını açıklayan Murat Karayalçın yönetiminde Basın Sorumlusu olarak görev yapan Nimet Elif Uluğ’a da adaylık için baskı olduğu konuşuluyor.

CHP tarihinde hiç kadın il başkanının olmaması tartışılırken Elif Uluğ, “Siyasetin toplumu kutuplaştırdığı bir ortamı ancak kendi şehrinde bir kadın il başkanı sonlandırabilir” dedi. Bir başka kadın aday olan Koza Yardımcı ise hedefi İstanbul’u yeniden sosyal demokratların kalesi haline getirmek olarak açıkladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri