CHP İstanbul’da “Olağanüstü İlk Kongresi” için İlk Açıklama

Partisine sahip çıkmayı, ülkesine ve halkına sahip çıkmak olarak gören CHP örgütlerinin daha fazla haksızlığa uğramaması için (!)

Kamuoyuna saygı ile duyurulur,

Ulusal Kurtuluş mücadelesi ile Emperyalizme baş kaldıran, Ülkemizi demokrasi ile tanıştıran, dünyanın pek çok ülkesinde yıllar süren ve büyük bedeller ödenerek elde edilen kadın haklarını kendi tercihi ile hukuk sistemimize sokan, ümmetten ulus yaratan, Demokratik, laik, sosyal hukuk devletini kuran CHP, tarihine ve temsil ettiği değerlere yönelik saldırıların hız kazandığı bu dönemde yine tarihi bir sorumluluk ile karşı karşıyadır.

Partimiz, emperyalist kuşatmanın en önemli ayağı olan 12 Eylül faşizminin ve 12 Eylül’ün toplumsal yaşamımıza dayattığı muhafazakârlaşmanın  yol açtığı olumsuz etkileri, şanlı tarihinden devir aldığı antiemperyalist ruhu  ve bu bilince sahip fedakâr örgütü ile aşacaktır.

Ancak, bu bilinç ile en zor koşullarda bile partisine sahip çıkan CHP örgütleri yaşanan başarısızlıkların sorumlusu olarak görülmeye ve gösterilmeye başlanmıştır. Oysa ki, küçümsenen, dışlanmaya çalışılan CHP İstanbul örgütleri son yerel seçimlerde önemli bir başarı göstermiş, İstanbul’un en önemli ilçelerinde seçimler kazanılmış, bazı ilçelerde ise kıl payı seçimler yitirilmiştir. 12 Haziran 2011 seçimlerine ise örgütlerimizin onayını almamış bir İstanbul il yönetimi ve parti emekçilerinin tamamen yok sayıldığı bir Milletvekili aday listesi ile gidilmiş, ancak, İstanbul’da oylarımız hem sayısal hem de oransal olarak düşmüştür.

22 Mayıs 2010 kurultayının olağanüstü koşullarına rağmen rekor bir oyla Genel Başkan seçmeyi başarabilmiş örgütümüzün, Milletvekili adaylarının en azından bir kısmının ön seçimle belirlenmesi yolundaki  talebi kabul edilmemiş, örgütümüze, kendi yöneticilerini belirleme hakkı bile tanınmamıştır. 

İstanbul’daki yönetim istikrarsızlığına son vermek, yaklaşan yerel seçimlere iddialı şekilde hazırlanmak ve örgütümüzün üzerindeki ölü toprağını kaldırmak için beslenen son umutlarda gerçekleşen son atama ile tükenmiştir.

Tüm bunların sonucu olarak ;

          Partisine sahip çıkmayı, ülkesine ve halkına sahip çıkmak olarak gören  CHP örgütlerinin  daha fazla haksızlığa uğramaması için,

          Parti içi demokrasinin eksiksiz uygulanması, parti tabanının aday belirleme sürecine aktif katılımının sağlanması için,

          Parti görevlerine, partimizin ilkelerine yabancı, sağ kökenli, cemaat hayranı, parti üyesi bile olmayan ve kişisel beklentilerinin karşılanmadığı ilk fırsatta partimizi terk edeceklerin getirilmemesi için,

          İstanbul’da  kaybedeceğimiz ilçelerin değil, AKP’nin elindeki belediyeleri kazanmanın hesabını yapabilmek için,

          Yıllardır, yöre, etnik köken farklılığı gözetmeksizin omuz omuza mücadele eden örgüt emekçilerinin arasına sahip olduğumuz siyasi bilinç ile bağdaşmayacak ayrılık tohumları ekilmemesi için,

          Ayrıştırıcı değil, bütünleştirici bir anlayışla İstanbul’da siyaset yapan tüm örgüt emekçilerinin sahiplenebileceği bir yönetim oluşturabilmek için,

CHP İstanbul İl Kongresinin olağan üstü toplanmasını talep ediyoruz.

 

CHP İSTANBUL DEMOKRATİK TABAN HAREKETİ

 


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri