CHP KADIN KOLLARI KAZAN’A ÇIKARMA YAPTI

CHP Kadın Kolları Türk Kadınına 5 Aralık 1934'te seçme ve seçilme hakkı tanınmasının 79'uncu yıldönümü nedeniyle Ankara'nın Kazan İlçesi'nde ilk kadın muhtar ve ilk kadın vekillerimizden Satı Kadın'ı anma programı düzenledi.

CHP Kadın Kolları Türk Kadınına 5 Aralık 1934'te seçme ve seçilme hakkı tanınmasının 79'uncu yıldönümü nedeniyle Ankara'nın Kazan İlçesi'nde  ilk kadın muhtar ve ilk kadın vekillerimizden  Satı Kadın'ı anma programı düzenledi.

CHP Kadın Kollarının düzenlediği etkinliğe;  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, PM üyesi ve Ankara Milletvekili Levent Gök, Ankara Milletvekilleri Aylin Nazlıaka, Kazan Kaymakamı Veysel Beyru, Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk ve eşi Meral Ertürk, Ayaş Belediye Başkanı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Ali Başkaraağaç, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, MYK üyeleri, CHP Çankaya İlçe Başkanı Mehmet Perçin ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Satı Kadın’ın ailesi, Ankara, Bursa, Eskişehir ve İzmir’den gelen CHP  kadın kolları, Kazan’da sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda kişi katıldı.

Yapımı son aşamaya gelen Satı Kadın Müzesi ve mezarı ziyaret edildi. Ardından Satı Kadın Parkı'nda Kazan İlçe Kaymakamlığı’nın düzenlediği resmi törende Satı Kadın Anıtı önünde saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı  ve Çelenk  sunumunun ardından Kazan Kaymakamı Veysel Beyru ve CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan günün anlam ve önemi ile ilgili konuşma yaptılar.  Kazan Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nde engellilerle bir araya gelindi, sorunları dinlendi . CHP Kazan ilçe Başkanlığı tarafından; “Kadına Seçme ve Seçilme Hakkının Tanınması” nedeniyle düzenlenen panelde CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan ve Cumhuriyet Kadınları Derneği Başkanı Şenal Sarıhan ve Selvi Kılıçdaroğlu birer konuşma yaptılar.


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri