CHP KADİR TOPBAŞ'IN PEŞİNİ BIRAKMIYOR

CHP’liler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın görevi kötüye kullanma iddiasıyla yargılandığı Çağlayan Adliyesi’nde görülen metrobüs davasının ikinci duruşmasını izledi.
Kadir Topbaş’ın ilk duruşmada olduğu gibi yine katılmadığı ikinci duruşmanın ardından basın açıklaması yapan CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, “Sayın Topbaş yine gelmedi. Başbakan çağırmış. Buradan Sayın Topbaş’a sesleniyorum; yargının çağırması mı daha önemlidir, Başbakan’ın çağırması mı” diye sordu.   


Metrobüs davasının ikinci duruşmasını izleyen CHP’liler adına basın açıklamasını CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı yaptı.

CHP’li Belediye Meclis Üyeleri’nin üç yıllık uğraşları sonucu açılabilen metrobüs alımlarıyla ilgili davanın ikinci duruşmasını izlediklerini kaydeden Salıcı, “Hatırlarsınız birinci duruşma, Sayın Kadir Topbaş gelmediği için bugüne ertelenmişti. Biz de o gün, ‘Herhalde Kadir Bey unuttu duruşmayı’ demiştik. Bugünkü ikinci duruşmayı da yine unutmasın diye kendisine davul zurna gönderdik. Dün o davul zurna Büyükşehir Belediyesi önündeydi. Sayın Topbaş’a gereken hatırlatmayı yaptık. Bizim için sürpriz değil, Sayın Topbaş bugün de yok. Bugünkü gerekçesi de Başbakan’ın kendisini Ankara’ya çağırmasıymış. Sayın Topbaş’a soruyoruz; yargının çağırması mı daha önemlidir, Başbakan’ın çağırması mı daha önemlidir?” diye konuştu.

Duruşmanın saat 10.00’da başlayıp 10.08’de bittiğini vurgulayan Salıcı, “Sekiz dakikalık bir duruşmaya vakit ayıramayan Sayın Kadir Topbaş, İstanbul halkının 150 milyon lirasını harcarken bol bol vakit bulmuştur. Biz Sayın Kadir Topbaş’ın Başbakan’ın değil, İstanbul halkının ve yargının çağırmasını dikkate alması gerektiğini düşünüyoruz. Bir sonraki duruşma 20 Şubat’ta. Her ihtimale karşı yine davul zurna göndereceğiz, hatta iyice hatırlatmak için birkaç gün önceden İBB önünde davul zurna çaldıracağız” dedi.  

27 Ekim 2013’te yerel seçimlerin gerçekleşmesi halinde Kadir Topbaş’ın, bu seçimlere yolsuzluk iddialarıyla yargılandığı bir davayla birlikte gireceğini belirten Oğuz Kaan Salıcı, “Eğer Sayın Topbaş, alnının ak olduğunu düşünüyorsa, bu kara lekeyle seçime girmek istemiyorsa buyursun gelsin, mahkemede hesabını versin” diye konuştu.


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri