CHP kurultayına bir itiraz daha

Bazı CHP'liler, partinin 15. Olağanüstü Kurultayında Parti Meclisi'nin kadın kotasının hesaplanma yöntemine ilişkin itirazını Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) da yaptı.

Partililerin daha önce Çankaya İlçe Seçim Kurulu'na yaptıkları itirazın  reddedilmesi üzerine, YSK'ya başvurdu.

İtirazda, yüzde 25 olan kadın kotasının, 68 kişilik blok listede ve 12  üyenin seçildiği 18 kişilik Bilim Yönetim ve Kültür Platformu listesinde ayrı  ayrı uygulanması gerektiğini savunuldu. YSK'ya yapılan başvurunun da “aynı  gerekçeyle” olduğu belirtildi.

2820 sayılı Siyasi Partiler Kanunu'na göre siyasi partilerin organlarının  seçimiyle ilgili itirazları ilçe seçim kurulları karara bağlıyor. Parti organ  seçimleriyle ilgili ilçe seçim kurulu kararları kesin nitelik taşıyor ve karara  karşı itirazda bulunulamıyor. Ancak “tam kanunsuzluk” gerekçesi gösterilerek,  ilçe seçim kurulu kararına karşı YSK'ya itirazda bulunulabiliyor.

KILIÇDAROĞLU: BAŞVURUNUN BİR ANLAMI YOK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, daha önce Çankaya İlçe Seçim Kuruluna itiraz yapıldığını ve bu itirazın reddedildiğini anımsatarak, “İlçe Seçim Kurulu kararı kesindir, (YSK'ya) başvurunun bir anlamı yok” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri