CHP örgütlerinde Kurultay Heyecanı

CHP’nin seçimlere giderken parti kadrolarını belirleyeceği Olağanüstü Kurultay öncesinde örgütlerde Parti Meclisi seçimlerinin “Çarşaf mı” yoksa “Blok” liste mi ile yapılması tartışılıyor.

CHP’nin seçimlere giderken parti kadrolarını belirleyeceği Olağanüstü Kurultay öncesinde örgütlerde Parti  Meclisi seçimlerinin “Çarşaf mı” yoksa “Blok” liste mi ile yapılması tartışılıyor.
 Silivri’den destek
CHP’de Olağanüstü
Kurultay kararı il ve ilçe örgütlerini hareketlendirdi.  18 Aralık günü 80 kişilik parti meclisinin seçimi için gerçekleşecek olağanüstü kurultay’da listenin çarşaf mı yoksa blok mu olması gerektiği tartışmalara yol açtı. Liste krizini görüşmek üzere üyeleri ile bir araya gelen CHP Silivri İlçe Başkanlığı’nda, olağanüstü örgüt toplantısında Kılıçdaroğlu için destek mesajı verdi. CHP Silivri İlçe Örgütü üyeleri listenin demokratik bir uygulama olması açısından çarşaf liste olması gerektiğini ancak her durumda da Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun arkasında duracaklarını ifade etti.
Tercih çarşaf ama…
İlçe Başkanı Selami Değirmenci başkanlığında geçekleşen örgüt toplantısına Silivri Belediye Başkanını temsilen de Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz Kandemir katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP Silivri İlçe Başkanı Selami Değirmenci, “Kurultay’da gönlümüz çarşaf listeden yana olacaktır. Demokrasinin gereği olarak çarşaf listeyi daha sağlıklı buluyoruz.” Dedi.
Genel Başkanımızın arkasındayız
Değirmenci; “Ancak blok liste de olsa çarşaf liste de olsa kararımız, hedeflerimiz, amaçlarımız belli. Biz genel başkanımızın arkasında olacağız ve her iki durumda da Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun arkasında duracağız” dedi. Değirmenci’nin konuşmasının ardından Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz Kandemir söz aldı. Toplantıda üyelerin fikir ve görüşleri alındı. Örgüt toplantısında İlçe yöneticileri de hazır bulundu. Haber: Fatma Sarıbıyık

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri