CHP Parti Okulunun Roman Açılımı!

İstanbul’da CHP Parti Okulunu ilk bitirenler grubunda olan İstanbul 3. Bölgeden Şahanım Meter, Hasan Hınıslı, Mehmet Kaban ve Göktuğ Yılmaz Okul bitirme projeleri ile ilk sınavlarını verdiler.

İstanbul’da CHP Parti Okulunu ilk bitirenler grubunda olan İstanbul 3. Bölgeden Şahanım Meter, Hasan Hınıslı, Mehmet Kaban ve Göktuğ Yılmaz Okul bitirme projeleri ile ilk sınavlarını verdiler.

Dayanışma adını verdikleri grup çalışması ile ilk projesini tamamlayan eğitmen adayları Esenyurt ta bulunan Roman vatandaşların 7-15 yaş arasındaki çocuklarını pazar günü saat 12 de refakatçi anneler eşliğinde evlerinden alan Dayanışma grubu, Avcılarda bulunan Pelikan AVM deki sinemaya götürerek birçok çocuğun ilk kez sinemayla tanışmalarını sağladı. Sinema çıkışı bir fastfoodda çocukların karınlarını doyuran grup üyeleri gazeteci/Şair Taşkın Aşanın imzalı kitaplarını hediye etmesinden sonra çocukları tek tek evlerine ailelerine teslim ettiler.

Projeyle ilgili konuştuğumuz Eğitmen adaylarından Şahanım Meter; Bu projenin Dayanışma grubunun ilk projesi olduğunu, Ankara’da parti okulunda değerlendirileceğini, şayet ki kabul görürse 3. Bölgenin 13 ilçesinde uygulamayı düşündüklerini söylerken, bildiğiniz gibi çocuklar bizim geleceğimiz, biz bu kararı almadan evvel kendi aramızda projede anlaşmamıza rağmen kimlerle bu faaliyetimizi yapacağımızı son ana bırakmıştık. Bir arkadaşımız “Esenyurt’taki roman ailelerinin çocukları” deyince tereddütsüz kabul ettik. İyikide kabul etmişiz, sizinde gördüğünüz gibi çok verimli bir gün geçirdik. Dedi.

CHP Parti okulunda 30 saatlik hızlandırılmış eğitimin sonunda okuldan mezun olmak için pratik koşullarda uygulanılabilinir bir projeyi hayata geçirmek zorunda olduklarını söyleyen grup üyelerinden  Gazeteci/yazar Hasan Hınıslı ise; Siyasette hamaset yapmanın sığ ve yavan konuşmaların artık pratik koşullara yerini bıraktığını, bunun içinde Teori ile pratiğin birlikte olmasının artık hayatın bir gerçeği olduğunu, partide yetişkin her üyenin muhakkak eğitim alarak teoriyle pratiğin uygulanılabilinir son halini bilmesi gerektiğini söylerken; Seçim kazanmak istiyorsanız parti okulu şart, okul için de; okul, eğitmen ve öğrenci kombinasyonunun Ankara’da olduğu gibi İstanbul’da yerleşmeye başladığını söyledi.


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri