CHP PM'ye rekor başvuru

CHP'nin 18. Olağanüstü Kurultayı'nda bugün Parti Meclisi seçilecek. 60 kişilik Parti Meclisi üyeliği için 600'e yakın aday başvurdu.

CHP’nin 18. Olağanüstü Kurultayı Ankara Ticaret Odası (ATO) Kongre Merkezi’nde yapılıyor.
Kurultayın ikinci gününde Parti Meclisi üyeleri (60 asıl üye,15 yedek üye) ile Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri (15 asıl üye 8 yedek üye)seçimi gerçekleştirilecek.

CHP Parti Meclisi seçimleri öncesi İstanbul kurultay delegeleri dün gece Bilkent otelde kendi içinde PM ye aday adayları belirledi. Sandığa oylama yapılarak, yapılan seçim de aşağıdaki isimler sıralamaya girdiler. Ancak bu seçilen delegelerin bazılarının kendi kararlarına dahi uymayacağı yönünde bir kaygı var.
Daha evvel İstanbul İl Saymanı Ümran Köksüz, Eğitim sekreteri Füsun Sökmez ve Tayfun İşbilen İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı’nın tüm ısrarlarına rağmen alt sıralardan yukarı çıkamadılar.

Onursal Adıgüzel 64 Oy alarak İstanbuldan gençlik kotası, Elif Uzunşimşek 51 İstanbul’dan Kadın kotası, Serdar Talu ve Dursun Bulut 43 oy alarak Ana kademeden birinci sırayı paylaşırken Yılmaz Yıldız 42 Yılmaz yıldız Ana kademe üçüncü sıra, Derya Şentürk 40 oy alarak İstanbul’dan Kadın Kotası ikinci sırada yer aldılar.



Öte yandan, Muharrem İnce'nin PM için bir anahtar liste hazırladığını ve İnce'nin listesinden sızan isimlerin Önder Sav'a yakın isimler olması dikkat çekti.
-Ali Özcan
-Hakkı Süha Okay
-Seyfi Oktay
-Berhan Şimşek
-Öztürk Kocaoğlu
-Ali Yıldızlı
-Av. Haluk Pekşen
-Mustafa Parsakoğlu
-Dilek Akagün Yılmaz
-Macit Özcan
-Fikri Sağlar
Kılıçdaroğlu PM listesini şekillendiriyor

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Parti Meclisi listesi üzerinde tek başına çalışıyor.
Kılıçdaroğlu dün gece Genel Başkan Yardımcıları ile toplantı yaptı. Genel Başkanlar kendilerine gelen talepleri Kılıçdaroğlu'na teslim etti.

Kılıçdaroğlu bugün hiç kimse ile görüşmedi. Yalnız başına çalışan Kılıçdaroğlu listeye son şeklini veriyor

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri