CHP’DE BİR İLK

Bu günlerde mahalle delegasyon seçimleri yaşayan Cumhuriyet Halk Partisi’nde adeta ilkler yaşanıyor. Parti üyeleri seçimlere yoğun katılımlar göstermek bir yana, son derece demokratik ortamlarda seçimler yaşanması için katkı veriyorlar.

 

TABULAR YIKILDI

 

Cumhuriyet Halk Partisi Mahalle delegasyon seçimlerinde ilkler yaşanıyor. Beylikdüzü’nde geçtiğimiz hafta gerçekleşen iki mahalle seçimlerine iki bin partili üyenin yarısından fazlası oy kullandı. 850 bin üyesi olan CHP’de partililer artık kavga etmeden, bağırmadan, demokratik kurallar içerisinde oy kullanmayı da öğrendi. Bunların ilk iki örneğine Beylikdüzü Adnan Kahveci ve Barış Mahalleleri seçimlerinde gördük. Bu hafta seçimlerinde de bunun devam edeceği işaretlerini ise iki listenin seçim yaşadığı liste liderlerinin tavırları oraya koydu.

 

BEKLENTİLER BU YÖNDE

 

Bu hafta sonu yapılacak Silivri, Çatalca, Büyükçekmece, Beylikdüzü ve Avcılar seçimlerinde CHP’ye gönül verenlerin politika sahnelerinde görmeyi arzuladığı görüntülerin yaşanması bekleniyor.  CHP parti içi demokrasi anlayışında Liderleri Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte değişimler göstermeye devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi’nin alışıla geldik uygulaması olan delegasyon ve parti içi seçimlerinde ilk kez yoğun katılımlar yaşanırken parti içi mücadelede genel merkezin ağırlığının hissedildiği de gözleniyor.

 

 

HABERDAR’A AÇIKLADILAR

 

Cumhuriyet Halk Partisi tüzük kurultayının 3 Mart 2012 tarihinde toplanacağı iddiaları ortaya atılırken parti genel merkezinde partililerin ağırlanacağı odalar bile yeniden düzenlenmeye başlandı. Kurultay sürecinde görevlendirilen  bölgemiz milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak ve Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil tüzük kurultayının yapılacağını HABERDAR’a açıkladılar.    

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri