CHP'de İstanbul’un yeni patronu ALİ ÖZCAN oluyor...

CHP’DE MYK’nın değişmesinin ardından, üzerine adeta ölü toprağı serilen, seçim yenilgisinin ardından kaynayan kazana dönen İstanbul örgütünde beklenen değişim gerçekleşiyor.
CHP’de HAREKETLİ SAATLER....
CHP’DE MYK’nın değişmesinin ardından, üzerine adeta ölü toprağı serilen, seçim yenilgisinin ardından kaynayan kazana dönen İstanbul örgütünde beklenen değişim gerçekleşiyor. Ankara’ya çağrılan SHP eski il Başkanı ve son dönemde CHP Elazığ millevkili Adayı Ali Özcan’ın İstanbul İl Başkanlığı’na atanmasına kesin gözüyle bakılıyor. Hareketlenen CHP kulislerinde öne çıkan isim olan Ali Özcan’ın yerel seçimlere kadar parti örgütlerini de tepeden tırnağa yenilemesi hedefleniyor.
GENEL MERKEZ KARARLI
Örgütten sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’na getirilen Nihat Matkap ile de uzun süre birlikte siyaset yapan Ali Özcan’ın, CHP’ye geçmesi beklenen Türkiye Değişim Hareketi Lideri Mustafa Sarıgül ve arkadaşlarıyla da diyaloglarının son derece iyi olduğu biliniyor. Genel Merkez’in İstanbul’u AKP iktidarından kurtarma projesi kapsamında, CHP örgütünde köklü değişikliklere gideceği de öne sürülüyor.
CHP’DE YENİ DÖNEM
CHP MYK’da yeni dönemin İstanbul örgütünün yapılanması dün gündeme getirildi. Seçimin ardından “görevden alınma” beklentisine giren İl Yönetimi’nin yerine özellikle eski genel başkan Deniz Baykal’a karşı parti içinde demokrasi mücadelesi veren ve sürekli dışlanan gruplarında katılmıyla dinamik bir yapı getirilmesi hedefleniyor.CHP’nin bu yeni dönemine imza atacak gelişmelerden biri de halen bağımsız olarak Şişli Belediye Başkanlığı görevini yürüten Mustafa Sarıgül olacak.
ÖRGÜTTE SARIGÜL BEKLENTİSİ
2014 yerel seçimlerinde İstanbul’u almayı hedefleyen CHP’de adaylık konusunda tüm yollar Mustafa Sarıgül’e çıkıyor. Sarıgül’ün “Bekle gör” politikası ve “Suskunluğu” ile parti içinde yaşanan gelişmeleri de dikkatle izlediği biliniyor. CHP örgütünün büyük bölümü ise İstanbul’un ancak Sarıgül ile geri alınabileceği beklentisi ve heyecanı   içinde MYK’dan gelecek haberleri bekliyor.
Bayramın ardından Eylül ayına CHP İstanbul örgütünün yeni yapılanmasıyla birlikte Sarıgül’ünde damgasını vuracağı kulislerde konuşuluyor.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri