CHP’de kritik üç gün

CHP’de milletvekili adaylarının belirlenmesi amacıyla Genel Merkez’e üç gün boyunca ziyaretçi yasağı getirildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yarın önce MYK’yi sonra PM’yi toplayarak milletvekili aday listesine son şeklini vermesi bekleniyor.

PM’DEN EN AZ 50, MECLİS GRUBUNDAN İSE ANCAK 25-30 KİŞİ ADAY GÖSTERİLECEK

80 kişilik Parti Meclisinden 50den fazla kişinin listelerde yer alabileceği, 101 kişilik TBMM grubunda ise ancak 25-30nun yeniden aday gösterilebileceği ifade edildi.

Genel Merkezdeki yoğun aday adayı trafiği parti yöneticilerini zor durumda bırakırken 9-10-11 Nisan günlerinde Genel Merkeze ziyaretçilerin alınmaması kararlaştırıldı. MYK’nin liste üzerindeki çalışmalarını yarın tamamlaması ve ardından toplanacak PM’nin listeyi kesinleştirmesi bekleniyor. 101 kişilik milletvekili grubunun 6-7si dışında tamamının yeniden adaylık için başvuruda bulunması ve 80 kişilik PMnin büyük bölümünün de aday olmak istemesi yönetimi sıkıntıya soktu. 18 kişilik MYKnin tamamının aday listelerinde yer almasına kesin gözüyle bakılırken aday gösterilecek PM üyesi sayısının da 50 dolayında olabileceği kulislerede dile getirildi. CHP Parti Meclisindeki yeni isimlerinden Prof. Dr. Binnaz Toprak, emekli müftü İhsan Özkes, gazeteci Enver Aysever, din sosyologu Muhammet Çakmak gibi isimlerin aday gösterilmesi bekleniyor.

Eski CHP lideri Deniz Baykal, Antalya listesinin başında yer alırken, eski Baro Başkanı Mehmet Zeki Durmaz, Kadın Kolları Başkanı Zuhal Samlı ile milletvekilleri Atilla Emek ve Osman Kaptanın da listede yer alması bekleniyor. Eski Genel Sekreter Önder Savın Ankara birinci bölgede ilk sırada aday gösterilebileceği beklentisi kulislerde yaygınlaştı. Genel Başkan Yardımcıları Sencer Ayata aday olmayacağını açıklarken Gülsün Bilgehanın da birinci bölgeden aday gösterilmesi bekleniyor.Ayata'nın en yakın çalışma arkadaşı Harvard mezunu Sosyal Politikalar uzmanı Aykan Erdemir'in Bursa'dan, Hakkı Süha Okayın ise ikinci bölgeden aday gösterileceği konuşuluyor. Adanada Faruk Loğoğlu, Samsunda Haluk Koç, Hatayda Nihat Matkap, Konyada Atilla Kart, Diyarbakırda Salih Sümer ve Kahramanmaraşta Durdu Özpolatın liste başında yer alacağı ifade ediliyor.

Karsta ise ucube heykel tartışmasında adı gündeme gelen eski Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlunun aday gösterilebileceği belirtiliyor. Elazığda merkez sağdan Feyzi Septioğlunun adı geçerken eğilim yoklamasında eski il başkanı Ali Özcanın adının öne çıktığı öğrenildi.

Balbay, İzmir’e mi?

İstanbul 3. bölgede 4 genel başkan yardımcısının adı geçiyor. Erdoğan Toprak ile Umut Oranın bu bölgede kalabileceği, Süheyl Batumun ikinci bölgeye kaydırılabeceği beklentisi yaygınlaştı. Sezgin Tanrıkulu için ise Mersinin yanı sıra Diyarbakırdan aday gösterilmesi seçeneğinin değerlendirildiği öğrenildi. Aydında ikinci sıradan kontenjan adayı olarak gösterilmesi beklenen Mustafa Balbayın ise İzmire kaydırılabileceği bildirildi.


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri