CHP'de kurultay tarihi değişti

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 1 Mart'ta yapılacağını açıkladığı olağanüstü kurultay tarihinı, 27 Şubat'a çekti.

CHP'de 1 Mart'ta yapılacağı açıklanan olağanüstü kurultayın, 27 Şubat'ta toplanması kararlaştırıldı


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 362 muhalif delegenin imzasıyla talep edilen olağanüstü tüzük kurultayının tarihini 1 Mart'tan 27 Şubat'a aldı.

Böylece ikinci kurultay, genel merkezin 26 Şubat'ta yapacağı ilk kurultayın ertesi günü toplanacak. CHP yönetimi, muhaliflerin ilk günkü tüzük maddesi oylamalarında istedikleri önergeleri delegenin onayına sunması durumunda ertesi günkü kurultaya gerek kalmayacağını düşünüyor.

CHP'deki kurultay tarihi kararsızlığı devam ediyor. Uzun süredir parti tüzüğünün değişmesi gerektiğini belirten, ancak kurultay tarihini sürekli erteleyen Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde muhalif delegelerin imza toplayarak kurultay çağrısı yapması üzerine harekete geçmiş ve "Genel Başkan olarak partiyi 26 Şubat'ta olağanüstü tüzük kurultayına çağırıyorum." açıklaması yapmıştı. Muhaliflerin talebi doğrultusunda ise 1 Mart için bir başka kurultay çağrısı yapılmıştı. Parti içi muhalifler, çeşitli gerekçelerle yönetime tepki gösterirken Kılıçdaroğlu'nun bu tavrını yargıya taşımayı tartışıyordu. Kılıçdaroğlu, önceki gün parti yöneticileriyle yaptığı değerlendirme sonrasında ise muhaliflerin istediği kurultayın tarihini 3 gün öne çekti.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, önceki gün Ankara'da toplanan 81 il temsilcisi, Parti Meclisi (PM) üyeleri, milletvekilleri ve parti yöneticilerinden oluşan Tüzük Hazırlık Komisyonu'nun toplantısına katıldı. Toplantıda, komisyon üyelerinin eğilimi ve mevsim şartları sebebiyle ikinci kurultayın ilk günkü kurultayın hemen ertesi gün yapılması kararlaştırıldı. İlk kurultay için gelecek olan delegelerin ikinci kurultay için 4 gün daha Ankara'da kalmaları veya memleketlerine gidip tekrar dönmeleri gerektiğine işaret ederek, bu durumun kış şartları göz önüne alındığında maddî ve fizikî anlamda delegeleri sıkıntıya sokacağına dikkat çekildi.



İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri