CHP’de Mümin’ler yarışacak

CHP Silivri İlçe Başkanlığı’nın 18 Mart’ta gerçekleştireceği ilçe Başkanlığı kongresinde Mümin Koçoğlu aday olduğunu açıkladı.

 

 Dün ilçe binasında bir basın toplantısı yaparak İlçe Başkanlığına aday olduğunu açıklayan Mümin Koçoğlu’nu partileri yalnız bırakmadı. Bir önceki dönemde Selami Değirmenci’nin ilçe başkanlığında İlçe Yöneticisi olarak görev yapan Koçoğlu’nun basın açıklamasında açılış konuşmasını, İlçe Başkanı Hüseyin Şahin katılmadığı için Başkan vekili Ünal Doğrul yaptı.    

Koçoğlu; Partimi gençleştirmek için bende adayım

Kimsenin baskısı ve etkisi altında kalmadan aday olmaya karar verdiğini açıklayan Genç İlçe Başkan Adayı Mümin Koçoğlu; “Sayın Genel Başkanımızın partiyi gençlere açmak, partiyi gençleştirmek adına başlattığı hareketten de destek alarak , Ekip arkadaşlarımızla birlikte Silivri CHP’ye yeni bir soluk, yeni bir heyecan getirmek adına, genç kadrolarla yola çıkmaya karar verdik” dedi.

Koçoğlu kendini tanıttı

23 Ocak 1979’da Selimpaşa‘ da doğdum. İlkokul, Ortaokul ve Liseyi Selimpaşa’da okudum. 2000 yılında İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesini bitirdim. 2,5 yıl İngiltere’ de Uluslararası Ticaret ve Yönetim konularında  eğitim aldım. Ocak 2005’te  Türkiye’ ye döndükten sonra ülkenin  en büyük sanayi kuruluşlarından birinde ‘ Avrupa İhracat Bölge Müdürü’ olarak göreve başladım. Nisan 2008’de bu görevimden ayrıldım. Bu görevimden  ayrıldıktan sonra kendi şirketimi kurarak İhracat faaliyetlerine halen devam etmekteyim. Aynı zamanda 2011 yılında ‘ Mali Müşavirlik’ belgesi alarak, Serbest Muhasebeci- Mali Müşavir olarak da faaliyetimi sürdürmekteyim.

Siyasi olarak, öğrencilik yıllarımda bulunduğum okul öğrenci birliklerindeki çalışmalarımın yanında Ocak 2010 yılında kongrede seçilerek İlçe yönetim kurulu üyeliği, Saymanlık ve İlçe Başkan yardımcılığı görevlerinde bulundum. 15 Kasım 2011 tarihinde görevimizi de şimdiki yönetim kurulu üyelerimize teslim ederek ayrıldım.

 

Kimsenin baskısı altında kalmadan aday olmaya karar verdim

Gerek öğrencilik yıllarımda gerek iş hayatımda ve partide görevde iken sahip olduğum deneyimlerimi hizmet olarak Partimize ve Silivri halkına sunabilmek adına ;  Hiç kimsenin baskı ve etkisi altında kalmadan, öncelikle Parti büyüklerimiz,  birlikte hareket ettiğimiz ekip arkadaşlarımız ve sayın delegelerimizin de görüş ve desteğini alarak, 18 Mart Pazar günü yapılacak İlçe Kongresinde İlçe Başkanlığına aday olmaya karar verdim. Huzurlarınızda adaylığımı açıklıyorum.

Çarşaf Listeden yanayız

Sayın Genel Başkanımızın partiyi gençlere açmak, partiyi gençleştirmek adına başlattığı hareketten de destek alarak , Ekip arkadaşlarımızla birlikte Silivri CHP ‘ye yeni bir soluk, yeni bir heyecan getirmek adına, genç kadrolarla yola çıkmaya karar verdik.

Bu düşüncelerle parti büyüklerimizden bayrağı devralarak, daha yukarılara taşımak adına her kesimden partililerimizi kucaklayarak, kırgınlık ve küskünlükleri telafi ederek, birlik beraberlik içinde devralacağımız bayrağı daha da yukarılara taşıyacağımıza inancımız tamdır.

Huzurlarınızda Sayın İlçe Başkanı ve Yöneticilerimizden isteğimiz….. Son tüzük kurultayımızda kabul edildiği üzere ; Parti içi demokrasinin yerleşmesi açısından ve herkesin özgür iradesiyle seçim yapmasına imkan vermek adına mutlaka Çarşaf Liste uygulamasından yanayız. Kongremizin partimiz ve ilçemiz adına hayırlı  olmasını dilerim.

Bizim rakibimiz AK Parti

Parti içinde ki kırgınlara, küskünlüklere ve tartışmalara da değinen Genç İlçe Başkan Adayı Mümin Koçoğlu; “ Bizim rakibimiz AK Parti. AK Partililer Türkiye’yi aldık 2014’de de Silivri’yi alacağız. Bende onlara buradan Nazım Hikmet’in bir şiiri ile cevap vermek istiyorum” diyerek AK Partililere şiirle cevap verdi.   

 

Nazım Hikmet’in şiirini okudu ve Bu Silivri CHP’nin dedi

 Bu Memleket Bizim

Dört nala gelip uzak Asya’dan

Akdeniz’e bir kısrak başı gibi uzanan

Bu memleket bizim

Bilekler kan içinde

Dişler kenetli

Ayaklar çıplak

Ve ipek bir halıya benzeyen toprak

Bu cehennem, bu cennet bizim

Kapansın el kapıları

Bir daha açılmasın

Yok edin insanın insana kulluğunu

Bu davet bizim

Yasamak bir ağaç gibi tek ve hür

Ve bir orman gibi kardeşçesine

Bu hasret bizim

Bu memleket bizim

Bu Silivri CHP’nin

 

Partilileri Koçoğlu’nu tebrik etti

Toplantı sonunda partililer Koçoğlu’nu tebrik etti. Mümin Koçoğlu’nun da adaylığını açıklamasıyla 18 Mart Pazar günü Mega Saray’da gerçekleşecek olan kongrede Mümin Tuğlu ve Mümin Koçoğlu’nun listesi yarışacak.

Haber/ Fatma Sarıbıyık 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri