CHP’den “alternatif” kutlama

CHP Silivri İlçe Örgütü, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda da alternatif kutlamalarını sürdürdü. Merkez başta olmak üzere mahallelerde Atatürk Anıt’larına çelenk sunumu gerçekleştirildi.
Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Örgütü, daha önce olduğu gibi 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda da tüm engellemelere karşı başta ilçe merkezi olmak üzere mahallelerdeki Atatürk Anıt’ları önünde törenler düzenleyerek çelenk sundu.

 TUĞLU: DEĞERLERİMİZİ BOŞA ÇIKARTMAYA ÇALIŞANLARLA MÜCADELEMİZ SÜRECEK

 

Silivri sahilde yer alan Atatürk Anıtı önünde gerçekleşen alternatif kutlamada konuşan CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu şunları kaydetti: “Emperyalizme karşı  kazanılmış, tarihe altın harflerle kazınmış bir başarıdır. Sömürgeciler ve onların içeride yer alan yandaşları yenilmiştir. Cumhuriyetin temelleri atılmıştır. Ancak bugün, Cumhuriyet’in ilanı ile elde edilmiş kazanımlar yok edilmeye çalışılmaktadır.

 

Ülkemizi savaşın eşiğine getiren AKP hükümeti, ne acıdır ki kendi ulusal çıkarlarımızı değil, başkalarının çıkarları uğruna hareket etmektedir. 2002 yılından bu yana iktidarı elinde tutan AKP, ülkemizin kuruluş aşamasının dayanağı, milli birlik ve beraberliğimizin sembolü olan ulusal bayramlarımızı da resmi kutlama programlarından çıkarmıştır. Böylece ulusumuzu kimliksizleştirme sürecine sokmuştur.

 Bayramlara katılım ve çelenk sunumu kısıtlanmıştır. Biz CHP olarak bunu protesto ediyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi, izin verilmese de Atatürk Anıt’larına çelenklerimizi bundan sonra da sunmaya devam edeceğiz. Cumhuriyet’imizin temel değerlerine karşı her türlü saldırıyı boşa çıkartacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bu bağlamda üzerimize düşen sorumluluğu layıkıyla yerine getireceğimizi bir kez daha halkımızla paylaşıyorum.

Bu yolda üzerimize düşen görevi layıkıyla yerine getireceğimizi bir kez daha yineliyor ve halkımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri