CHP'li Tekin ve Pavey İngiltere'de

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ve CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey, İngiltere Parlamentosu’nda İngiliz bakan ve milletvekilleriyle görüştü.

Tekin, resmi olmayan görüşmede cezaevindeki milletvekilleri ve gazetecilerin de gündeme geldiğini söyledi.İngiltere’nin başkenti Londra’da bulunan CHP Genel Başkanı Gürsel Tekin ve CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey’in de aralarında bulunduğu CHP heyeti, İngiliz bakan ve milletvekilleriyle biraraya geldi. Sabah saatlerinde başlayan görüşmelerde,Türkiye’nin AB üyeliği, sınır güvenliği, CHP, AKP hükümetinin icraatlarının yanı sıra cezaevindeki gazeteciler ile ilgili gibi konuların görüşüldüğü belirtildi.

TÜRKİYE’NİN AB ÜYELİĞİ VE SINIR GÜVENLİĞİ KONUŞULDU

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Londra ziyaretine ilişkinyaptığı açıklamada, "Bu resmi bir görüşme değildi. Türkiye’deki son gelişmelerle ilgili oldukça verimli görüşmeydi. Uzun uzun gerek Türkiye’deki sorunlar gerekse dünyadaki sorunlarla ilgili fikir alış-verişleri oldu. Bugün parlamentoda yine bir iki tane milletvekili ile Türkiye’deki sorunları ve Avrupa Birliği (AB) ile ilgili de görüşmelerimiz oldu" dedi.

Tekin, parlamentodaki görüşmeler sırasında, İngiltere İçişleri Bakanlığı Komisyonu tarafından dün açıklanan sınır güvenliğine ilişkin raporun da ele alındığı belirterek, bu görüşmede sınır güvenliği konusunun gündeme geldiğini ve konuşulduğunu ifade etti. Türkiye’nin Avrupa Birliği konusunda İngiliz yetkililerinin gösterdiği ilginin kendisini çok etkilediğini vurgulayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin, "Bu konuda Fransa ve Almanya’nın tutumunu değiştirmesi gerektiğini İngiltere olarak çok beklediklerini ifade ettiler" dedi.

TUTUKLU MİLLETVEKİLLERİ VE GAZETECİLER KONUSU

İngiliz milletvekilleri ile yapılan görüşmelerin gün boyu sürdüğünü ve oldukça verimli geçtiğinin altını çizen Tekin, görüşmelerde cezaevindeki 8 milletvekili ve gazetecilerin de gündeme geldiğini kaydetti.


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri