CHP’liler karara tepkili

CHP Genel Merkezi tarafından Büyükçekmece’nin eğilim yoklaması yapılacak ilçeler arasından çıkarılmasına ilçe yönetiminden tepki geldi. Partililer ‘Genel merkez bizi yok sayamaz’ derken, İlçe Başkanı Tazegül, ‘Her şeye rağmen partinin yetkilileri ile gö

CHP Büyükçekmece ilçe başkanlığı, meclis üyesi aday adayları ve belediye başkan aday adaylarını örgüte tanıtmak için yemekli bir toplantı gerçekleştirdi. Yoğun katılım olduğu toplantıda gündeme, Büyükçekmece’nin eğilim yoklaması yapılacak ilçeler arasından çıkarılması kararı damga vurdu.

CHP’nin iktidarda olduğu ilçelerde meclis üyelikleri daha önce eğilim yoklamasına tabi tutulacağı ilan edilmesine karşın, CHP Genel Merkezi’nin,  karar değişikliğiyle belediye meclisi ve il genel meclisinin eğilim yoklamasından çıkarılmasına partililer tepki gösterdi.

Serdar Talu: Büyükçekmece’nin özelliği ne?

Büyükçekmece’nin eğilim yoklaması yapılacak ilçeler arasından çıkarılması ile ilgili kürsüden bir konuşma yaparak tepkisini dile getiren CHP Kurultay Delegesi Serdar Talu, ‘Partimizin yetkilileri diyor ki; Büyükçekmeceliler Büyükçekmece’yi yönetemez. Büyükçekmece’de kimin veya kimlerin meclis üyesi olacağına niye biz karar veremiyoruz. Son günlerde sürekli cep telefonuma mesajlar geliyor. O mesajlarda diyor ki; Değerli partilim, dostum. Ben senin nereden dostunum? Sen 5 senedir bu partinin hiçbir etkinliğinde yoksun, şimdi seçim olacak diye mi ben senin dostun oldum? Eğer partinin 5 ismi tarafından Büyükçekmece’de meclis üyesi belirlenirse, Büyükçekmece’yi kendi ellerimizle AKP’ye teslim etmiş oluruz’ dedi.

Talu’nun bu konuşması ise partililer tarafından alkışlarla desteklendi.

Bu arada CHP Büyükçekmece’de sürpriz bir belediye başkan aday adayı daha ortaya çıktı. Uzun yıllar bölgede doktorluk yapan Ali Sarıtepe de CHP Büyükçekmece’nin belediye başkan aday adayı olduğunu açıkladı.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Politika Haberleri