CHP'lilerden rant protestosu

Oğuz Kaan Salıcı: 'Bakırköy'de Bakanlık eliyle 250 milyon TL'lik rant alanı yaratıldı.


Bakırköy’de özel mülke ait 74 bin metrekarelik bir alanın, İstanbul Büyükşehir Meclisi CHP Grubu Üyeleri’nin ret oyuna karşı 118 bin metrekarelik rant alanına dönüştürülmesi, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, İl Başkan Yardımcıları, Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, CHP Bakırköy İlçe Başkanı Sait Yücel, Belediye Meclis Üyeleri ve partililerin katılımıyla protesto edildi.

Rant merkezine dönüştürülen alan önünde basın açıklaması yapan CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, imar planındaki değişiklikle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 250 milyon liralık rant artışı sağlandığını söyledi. 

Salıcı,“Bakırköy’de özel mülke ait 74 bin metrekarelik alanda imar artışını sağlayan proje Bakırköy ve İBB Meclisi’nde reddedildi. 2004 yılında 69 bin 210 metrekare için inşaat alanı verilen yere çevre ve şehircilik bakanlığı 118 bin 801 metrekare inşaat alanı izni veriyor. Orada bulunan park alanından 15 bin metrekare de projeye dâhil ediliyor. Burada artı 250 milyon liralık bir rant yaratıldı” dedi.

Oğuz Kaan Salıcı, “Burası çok fazla arabası olan bir inşaat firması sahibi tarafından satın alındı. Arazinin satın alınmasının ardından imar artışının sağlanması için proje Bakırköy Belediye Meclisi’ne getirildi. Mecliste reddedilen proje daha sonra İBB Meclisi’nde de CHP’li ve AKP’li üyeler tarafından kabul edilmedi. İBB Meclisi’nin projeyi reddetmesinin ardından 28 gün sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İBB’ye gelen projenin de çok çok üzerinde imar artışı sağlayan planı onayladı. Şimdi buradan Sayın Kadir Topbaş’a soruyorum; İstanbul’u siz mi yönetiyorsunuz, Erdoğan Bayraktar mı? Siz yönetmiyorsanız bu maaşı size niye veriyoruz? Siz yönetiyorsanız sizin dışınızda bu artış nasıl sağlanıyor?” diye konuştu. 

Arazi için 2004 yılına ait planı olduğunu ve 69 bin 210 metrekarelik kapalı inşaat alanına izin verildiğini anlatan Salıcı elindeki taşı göstererek, “Çevre ve şehircilik bakanlığından geçen imar planına göre 118 bin 801 metrekareye inşaat izni veriliyor. Yani yüzde 70 oranında artış sağlanıyor. Yine bu bölgede park alanı olarak ayrılmış 41 bin 495 metrekarelik alan 26 bin metrekareye düşüyor. 15 bin metrekare de park alanından çalıyorlar. 2004 yılındaki plana göre 2 bin 464 kişilik nüfus artışı olacakken bu oran 4 bin 720’ye çıkıyor. Buradaki imar artış oranını rayiç bedelle çarptığınız zaman 250 milyon liralık bir artış sağlanıyor. Şimdi bu elimde görmüş olduğunuz taşın nasıl altına dönüştüğünü görüyorsunuz? Yukarıda abileriniz varsa, merkezi hükümetle aranız iyi ise İstanbul’un taşı toprağı altın oluyor. Biz bu yağmaya izin vermeyeceğiz” diye konuştu. 

Salıcı önümüzdeki haftada Maltepe’de aynı yöntemle yaşanan imar artışını açıklayacaklarını söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri