CHP’ye şehir plancısı aday..

YEREL seçimler için adaylık yarışının hızlı başladığı CHP’de Büyükçekmece ilçesinde genç deneyimli şehir plancısı Savaş Bilik de Belediye Meclis Üyeliği için aday oldu. Uzun yıllar Büyükçekmece ve Kumburgaz’da hizmet veren şehir plancısı mimar Savaş Bil
Planlama ”Yaşamdır”

Son olarak Kumburgaz Belediyesi’nde görev yapan Savaş Bilik, “Şehir plancılığı yaşamdır. Yaşama anlam kılacak düzenleme ve uygulamaların bütünüdür” dedi. Büyükçekmece’de Çakmaklı ve Karaağaç köyiçi plan çalışmaları, Büyükçekmece Belediyesi  Kent Bilgi sistemi alt yapı çalışmaları, Kumburgaz geneli planların sayısallaştırılması, plan tadilatlarının hazırlanması, kadastro ve tapu kayıtlarının güncellenmesi gibi önemli işlere imza atan Bilik, bölgeyi ve sorunlarını çokiyi bildiğini vurguladı.
“Planlama kentin geleceğidir”
Planlamanın kentin bir bölgenin ve o bölgede yaşayan insanların geleceği olduğunu vurgulayan mimar Savaş Bilik; bu amaçla 14 seneden beri Büyükçekmece’ye elinden geldiğince hizmet verdiğini söyledi. Bilik, birçok plan ve düzenlemenin altında imzasının bulunduğunu da anımsatarak özetle şöyle dedi:
“Yerel meclisler kentin can damarlarıdır. Burada kent biçimlenir. Bu meclislerde mutlaka yetişmiş, kendi alanlarında uzman, bölgelerine hizmet etmek isteyen mimar, mühendis, hukuk, jeofizik, gıda gibi dallarda uzmanlaşmış kişilerde yer almalıdır. Elele kentimizi ve kentlimizi geleceğe taşımalıyız. Ben de deneyimlerimi ilçe meclisinde üye olarak paylaşmak Büyükçekmece’nin geleceğine katkı sunmak için CHP’den belediye meclis adaylığına talip oldum”

Büyükçekmece’nin damadı
Büyükçekmece’nin  en eskilerinden biri olan Ereke ailesinin damadı mimar şehir plancısı Savaş Bilik,Yıldız Teknik Üniversitesi  Mimarlık Fakültesi, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nden mezun oldu. Ardından özel bir şirkette görev yapan Denizli, Çivril doğumlu 39 yaşındaki genç mimar Bilik, kısa bir süre eğitimcilikte  yaptı. Savaş Bilik, ardından yine bir özel şirkette Büyükçekmece ve çevresinin planlama işlerinde görev yaptıktan sonra Kumburgaz Belediyesi Fen İşleri’nde göreve başladı. Burada da birçok hizmete imza atan mimar Bilik, son 4 yıldır ise kendine ait ofisinde nazım ve uygulama imar planları, kurumsal ve şahıslara danışmanlık hizmetleri veriyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Politika Haberleri