Demirtaş'tan CHP'ye Birleşme Çağrısı

HDP lideri Demirtaş, 2015 seçimlerine parti olarak girmeye hazırlandıklarını belirterek CHP ile ilgili olarak "2015 seçimleri başka açılımlara gebe olabilir" dedi.

Türkiye’nin demokratikleşmesi için çözüm sürecinin ilerlemesi gerektiğini belirten Demirtaş, hafta sonu yapılacak kurultaydan yüzünü sola dönen bir CHP çıktığı takdirde diyaloğa hazır olduklarını belirtti. Ayrıca Demirtaş, CHP ile olası bir birleşmenin iktidar olma yolunda atılacak büyük bir adım olacağını savundu .

"2015 SEÇİMLERİ BAŞKA AÇILIMLARA GEBE OLABİLİR"

Yurt gazetesinden Göksel Bozkurt'a konuşan Demirtaş, gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu. "Seçimlerde sol partilerle bir ittifak söz konusu olabilir mi?" sorusuna yanıt veren Demirtaş "Demokratik bütün kesimlerle ittifak anlayışımız devam edecek. CHP sağa kırmaktan vazgeçip sola doğru ciddi politik değişiklikler gerçekleştirilirse 2015 seçimleri başka açılımlara gebe olabilir. CHP yerel seçim ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sağa oynamayı tercih etti. Sağcı parti olarak 2015 seçimlerine hazırlanırsa kan kaybedecektir ve karşısında bizim olduğumuz büyük sol bloğu görecektir. Kendilerine Cumhurbaşkanlığı seçiminde ortak aday gösterme teklifimiz vardı. Kabul etmediler sağa kaydılar. Bu CHP tabanını üzdü. Tabanın beklentisine hitap eden demokratik bir sıçrama yaşarsa CHP biz diyalog kurmaya ittifak demeyelim ama bazı mücadele alanlarını birlikte yükseltmeyle elbette ki hazırız" şeklinde konuştu.


 "TÜRKİYE'NİN PKK'YI DESTEKLEMESİ AKILLICA OLUR"

PKK'ya silah yardımı yapılması talebini bir kez daha tekrarlayan Demirtaş "Türkiye’nin PKK’ye silah vermesini önermeniz de eleştiriliyor... Barış yapıyorsanız PKK Türkiye açısından tehdit olmaktan çıkacaksa o halde PKK’nın IŞİD’e karşı yürüttüğü savaşta Türkiye’nin PKK desteklemesi akıllıca olur. PKK’yle Almanların, Amerikalıların mı silah vermesi doğru olur? Türkiye’nin mi silah vermesi doğru olur. Herkes bunu bir hesap etsin. Serin kanlı değerlendirmek lazım uçuk öneriler değil Türkiye’nin yararına önerilerdir" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri