‘Denize girmek onların da hakkı!’

Milliyetçi Hareket Partisi Esenyurt İlçe Başkan Yardımcısı Onur Gül’den Esenyurt Kaymakamlığı ve Esenyurt Belediyesi’ne anlamlı çağrı.

Esenyurtlu çocukların büyük bölümünün ailelerinin maddi imkânsızlığından dolayı tatile gidemediğini belirten, hatta kimi çocukların hayatlarında deniz yüzü bile görmediğini söyleyen Onur Gül, İstanbul’a yakın bir tatil beldesinde “Esenyurt Plajı” oluşturulmasını önerdi.

MHP Esenyurt İlçe Başkan Yardımcısı Onur Gül’den Esenyurtlu çocukların yüzünü güldürecek bir çağrı geldi. Esenyurt Kaymakamlığı ile Esenyurt Belediyesi’ne seslenen İlçe Başkan Yardımcısı Onur Gül, temiz bir tatil beldesinde Esenyurt Plajı kurulmasını, tatile gitme imkanı olmayan Esenyurtlu çocukalrı ve ailelerine bir haftalık tatil yapma imkanının yaratılmasını istedi.
Belediyeye ait yaz okullarının yetersiz kaldığına dikkat çeken Gül, ayrılacak küçük bir bütçeyle Esenyurt Plajı’nın hayata geçirilebileceğini belirtti.
“Bunu yaparsak çok güzel ve hayırlı bir hizmet yapmış oluruz” diyen Gül, yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

DENİZ YÜZÜ GÖRMEYEN ÇOCUKLARIMIZ VAR
Yaz geldi yoğun bir okul maratonundan sonra tatil başladı. Şanslı azınlıkta olan kimi çocuklarımız aileleriyle memleketlerine ya da tatil beldelerine gitti. Ancak Esenyurtlu çocukların büyük bölümü tatil nedir bilmiyorlar, hayatında deniz görmemiş çocuklarımız var, ailelerinin ekonomik durumundan dolayı tatile gidemeyen hatta para kazanmak için tatilde çalışan çocuklarımız bile var.

YAZ OKULLARI VAR AMA YETERSİZ
Belediyenin yaz okulları var, kuran kursları var ama bunlar çok yetersiz. Esenyurtlu çocuklara ve yıl boyu onlarla okul stresini yaşayan annelerine, bir hafta da olsa deniz kenarında küçük bir tatil imkanı yaratmak çok hayırlı ve önemli bir hizmet olur. Büyüme çağındaki Esenyurtlu çocuklar, maalesef beton yığını haline gelen Esenyurt’ta ne güneşle ne de gelişmelerine faydalı olacak denizle buluşamıyor, çünkü büyük çoğunluğunun ailesi maddi açıdan zorluklar içerisinde.

DENİZE GİRMEK, TATİL YAPMAK ONLARIN DA HAKKI
Buradan Esenyurt Kaymakamlığına ve Esenyurt Belediyesi’ne bir çağrı yapmak istiyoruz; Dünya çocukları binlerce kilometre ötelerden gelerek ülkemizde tatil yapabiliyorken Esenyurtlu çocuklar yanı başımızdaki güzelliklerden yararlanamıyor. Kaymakamlık ya da belediye, küçük bir bütçe ayırarak İstanbul’a yakın temiz bir yerde “Esenyurt Plajı” oluşturabilir. Orada kurulacak çadır kampı ile deniz yüzü görmemiş Esenyurtlu çocuklarımız ve aileleri, bir hafta süreyle tatil yapabilir, çocuklarımız denizle tanışabilir.

BU HİZMETİ ONLARDAN ESİRGEMEYELİM
Esenyurt’ta başka diyarlardan göç ederek yerleşen bu ailelerin, bu çocukların memleketlerinde bolca yeşil vardı, göller, ırmaklar, dereler vardı, şehre geldiler ve köyü arar oldular. Her iki kamu kurumumuzun da çocuklarımıza bu hizmeti yapabilecek bütçeleri var, gelin bu hizmeti onlardan esirgemeyelim, Esenyurt Plajı’nı hayata geçirerek hayırlı bir hizmet yapalım.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri