"Devleti hamudu ile soyuyorlar"

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, "Eskiden parlamento sıralarında oturan insanlarda ar, edep, izan vardı. Ayıplı durumlardan utanırlardı. Şimdi devleti hamudu ile soyuyorlar hiç kimse tınmıyor'' dedi.

İşçi Partisi Antalya İl Başkanlığınca düzenlenen ''Yeniden Kurulucak Atatürk Cumhuriyetine Doğru-Çözülme mi Çözüm mü?'' konulu panel, Cam Piramit Sabancı Kongre ve Fuar Merkezi'nde yapıldı.

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, panelde yaptığı konuşmada, polisin protestocu öğrencilere müdahalesinden söz ederken, ''Öğrencilere karşı düşman bir devletin çocukları gibi biber gazıyla saldıran güvenlik kuvvetlerini araştırmak lazım. Çevik Kuvvete nereden alındılar'' dedi.

''İktidarın yolsuzluklarının ortada olduğunu, halkın kandırıldığını'' öne süren Genç, ''TBMM'de 337 AKP milletvekili var. İçlerinde her meslekten kişi var. Hayret ediyorum, Tayyip Erdoğan sanki hepsini büyülemiş. Eskiden parlamento sıralarında oturan insanlarda ar, edep, izan vardı. Ayıplı durumlardan utanırlardı. Şimdi devleti hamudu ile soyuyorlar hiç kimse tınmıyor'' dedi.

Genç, salondaki İşçi Partililere, ''AKP'nin sosyal devleti yıkıcı, bölücü politikalarına karşı el ele vermek ve birleşmek lazım. Bir yerde birleşerek karşımızdaki siyasi gücü yıkmamız lazım. Burada CHP'ye oy istemiyorum. Güçlerimizi birleştirmeliyiz. İktidarı AKP'nin elinden almamız lazım'' diye seslendi.

İşçi Partisi Genel Sekreteri Hasan Özbey de WikiLeaks belgelerin AKP İktidarının yönetim şeklini ortaya koyduğunu da iddia ederek, ''Ya Recep Tayyip Erdoğanlar yıkılacak, ya Türkiye Cumhuriyeti yıkılacak. Türkiye'nin yıkılmasına izin vermeyeceğiz. Türkiye'nın çıkışı yeniden bir Atatürkçü devrimle mümkün'' diye konuştu.

Panelistlerden Emekli Tümgeneral Osman Özbek de her konuşmasının ardından davalarla karşı karşıya kaldığını, Hükümetin beraat kararlarına bizzat itiraz ettiğini savunarak, ''Ben Silivri aday adayıyım. Korkmuyorum. Onların yargıçlarından korkmuyorum'' dedi.

Kamer Genç, panelin ardından bir gazetecinin, CHP Kurultayı'na yönelik olarak Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun Deniz Baykal ve Önder Sav ile görüştüğünü hatırlatması üzerine, Baykal ve Sav'ın partinin önemli değerlerinden ve emektarlarından olduklarını söyledi. Genç, Genel Başkan'ın bu tür görüşmelerle uzlaşı zeminiyle CHP'yi genel seçimlere en iyi hazırlayacak listeyi ortaya koyacağına inandığını belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri