Doğru Vekil: İnadına sol, inadına CHP

CHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Aday Adayı, Beylikdüzü ilçesinde partilileriyle buluştu. Aday tanıtım toplantısında konuşan Doğru Vekil, “Israr ve inatla, inadına sol, inadına CHP demeye devam edeceğiz” dedi. Toplantıda yoğun katılım nedeniyle adeta iz

“Doğru Vekil” sloganıyla CHP İstanbul 3. Bölge Ön Seçim Milletvekili Aday Adayı olan Tez-Koop İş Sendikası eski Genel Başkanı Gürsel Doğru, CHP Beylikdüzü İlçe Örgütü’nde partililerle buluştu. Salonu hınca hınç dolduran CHP’lilerin bu heyecanını ve iktidar olma gayretini kutladığını söyleyen Doğru’nun konuşması dakikalarca ayakta alkışlandı.

“GEZİ’YE ve ÖZGECAN’A BİN SELAM”

Konuşmasına hayatını kaybeden Türk edebiyatının ulu çınarı Yaşar Kemal’i anarak başlayan CHP İstanbul 3. Bölge Milletvekiil Adayı Gürsel Doğru, Mersin’de hunharca katledilen Özgecan’ın acısını her an yüreğinde hissettiğini ifade ederek, “Bize boyun eğmemeyi öğreten ve Haziran ayını sevdiren Gezi direnişinde yitirdiğimiz Berkin’leri, Ali İsmail’leri, Abdocan’ları, Ayvalıtaş’ları saygıyla yadediyorum. Soma’da, Ermenek’te ve ülkenin bir çok yerinde kapitalizmi hoyratça saldırıları ve doymak bilmeyen kar hırsları sonucu hayatını kaybeden tüm emekçi, işçi kardeşlerimi rahmetle anıyorum” diye konuştu.

EMEKÇİLERİN ve EZİLENLERİN SESİ OLACAK

Kadın cinayetlerine dikkat çekmek için 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla toplantıya katılan CHP’lilere karanfil dağıtan “Doğru Vekil” Gürsel Doğru, CHP Beylikdüzü Kadın Kolları Başkanı Nergis Balcı’ya da emekçi kadınlara ithafen bir buket çiçek sundu.

“7 Haziran’da Başka bir Türkiye mümkün” diyebilmek için ilk adımı attığını belirten CHP’li Doğru, Bize mevcudu sevdirmeye çalışanların yüzüne inadına sol, inadına CHP diye haykırarak halkın iktidarını kurmak için ilk yola çıktık. Uzun bir sendikal mücadele hayatından sonra üzerimize çöken karanlığa karşı değişimin ve sizlerin meclisteki temsilcisi olabilmek için aday adayı olmaya karar verdim. Ülkemizde hukukun ayaklar altına alındığı, saltanat özleminin ve tek adam rejiminin hızla inşa edilmeye çalışıldığı, anayasanın ve yasaların hiçe sayıldığı, iktidarın giderek diktatörleştiği, devletin her kademesini n hırsızlar tarafından ele geçirildiği, bu hırsızların milletin vekilleri tarafından hiçbir şey yokmuş gibi aklandığı, kadın cinayetlerinin sıradanlaştığı, işçi katliamlarının kader olarak sunulduğu, gelir dağılımının alt gelir gruplarının aleyhine uçuruma dönüştüğü bir ortamda köylülerin, işçilerin, emekçilerin, ezilenlerin sesi olabilmek ve onlara yeni bir soluk katabilmek için aday oldum” dedi.

“DEMOKRASİ, LAİKLİK ve ADİL PAYLAŞIM”

“Demokrasi, gerçekten laiklik ve adil paylaşım” isteminin sözcüsü ve takipçisi olacağının sözünü veren CHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Aday Adayı Gürsel Doğru, sözlerini şu cümlelerle sonlandırdı; “AKP’nin neoliberal politikalarına karşı halkçı politikaları, gericilik karşısında özgürlükçü ve laik yaşamı, otoriterliğe karşı demokrasiyi, emperyalizme karşı bağımsızlığı, mezhepçilik ve ırkçılığa karşı ötekileştirilen yurttaşlarımın eşitliğini sağlayabilmek için aday oldum. Laiklik din tüccarları tarafından halkımıza dinsizlik olarak lanse edilmektedir. Laiklik din düşmanlığı değil, inanç özgürlüğü, demokrasinin vazgeçilmezi ve sosyal barışın ön koşuludur. Çağdaş toplumun temel taşı laikliği savunmak için, inanç özgürlüğünü her kesimde canlı tutabilmek için aday oldum. Adaylık sürecimi parlamentoya taşırsak, toplumun örgütlü kesimlerini bir araya getirebilirsek, sol cepheyi ve solun her rengini, demokratları, demokrasi savunucularını bir araya toplayabilirsek ülkemizin içinde bulunduğu bu olumsuzlukları bertaraf edeceğiz. Bu uğurda slonganımız “Herkes için demokrasi, gerçekten laiklik ve adil paylaşım”dır”…

ADAY ADAYLARINDAN BİRLİK GÖSTERİSİ

CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Yaşar Genç’in açılış konuşmasıyla başlayan toplantıya katılan Milletvekili Aday Adayları da kendilerini tanıtarak örgüt üyelerinden destek istediler. Birlik ve beraberliğin hiçbir zaman bozulmayacağını ifade eden Aday Adayları, “Doğru Vekil”e verilecek destekten memnuniyet duyacaklarını ifade ettiler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri