Dokuzcan; bu zihniyetin kadın sorunlarını çözmesini beklemiyoruz.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan bir basın açıklaması yaparak Hükümetin yapmak istediği değişiklikleri eleştirdi.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan bir basın açıklaması yaparak Hükümetin yapmak istediği değişiklikleri eleştirerek “Son günlerde Meclis'teki Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’nun “KEFEK”in, TBMM içtüzüğünde değişiklik yapılarak, Aile ve Sosyal Politikalar Komisyonu’na dönüştürülmek istendiği gündeme geldi

Kadından Sorumlu Devlet Bakanlığı’nın isminin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na dönüştürülmesinin ardından TBMM bünyesindeki kadın komisyonu “KEFEK“in kapatılıp yerine “aile ve sosyal politikalar komisyonu” kurulmaya çalışıldığının gündeme gelmesi ve şimdiye kadar bir açıklama olması bizleri şaşırtmıyor. Çünkü bu tarz girişimler mevcut hükümetin kadın üzerindeki genel anlayışının ürünü. Kadın-erkek eşitliğine inanmayan bir zihniyetin kadın sorunlarını çözmesini beklemiyoruz. 

Kadının adının devlet mekanizmalarının içinden siliniyor olunması, kadın üzerinden siyaset yapma tarzı, özel hayat üzerinde kurulmak istenen tahakküm, çocuk gelinler, sözde paketler ile kadınların ekonomik ve sosyal hayattan uzaklaşması, şiddet ve gittikçe büyüyen kadın sorunları karşısında, mevcut yapıların güçlendirilmesi ve yeni mekanizmaların oluşturulması gerekirken, var olanların kaldırılması, işlevsiz hale getirilmesi, kurumların ve mekanizmaların adından “Kadın” sözcüğünün silinmesi, kadınlara karşı uygulanan ideolojik bir saldırının sonucudur. Aynı zamanda yıllardır bu konuda mücadele eden kadın hareketinin ve kadının emeğinin yok sayılmasıdır. 

Bütün kadınlara çağrımızdır. Kadınların hayatları üzerinde en yüksek düzeyde denetim kurarak rejimi inşa etmeye çalışan bu hükümeti kabul etmiyoruz. Güçlerimizi birleştirme ve emeğimize sahip çıkma zamanı. Örgütlenme zamanı. Kadınlar için özgürlük ve adalet CHP ile gelecek. Bu doğrultuda mücadeleye ve çalışmaya devam edeceğiz.” Dedi…



İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri