Dursun Boran İstanbul Milletvekili adayı

Türkiye’de , 01 Kasım 2015 de yapılacak 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için gazeteci Dursun Boran, resmi müracaatını yaptı.

İstanbul 3. Bölgeden Milletvekili olmak için, Ak Parti İstanbul binasına gidip resmi evraklarını teslim eden Boran’ın adaylık müracaatı 1717 numara ile kabul edildi. İl başkan yardımcısı Avukat Yusuf Ulutaş Boran’ın evraklarını teslim alarak “ alındı belgesi “ verdi. Başarı diledi. Boran 23. 24. 25. Dönemlerdede adaydı.

İL BAŞKANI SELİM TEMURCİ Yİ ZİYARET ETTİ.

20 gündür Amerika’nın, Washington ve New York şehirlerinde  mesleki, siyasi temaslarda bulunan Boran. Adaylık müracaatının son günü 03 Eylül de uçakla İstanbul’a geldi.


Ak Parti İl Bakanlığına gitti. Başkan Selim Temurci’yi odasında 1 saat ziyaret edip, “ Nerede Kalmıştık “ diyerek yapacağı kanunları, projeleri, Amerikada yaşayan Türklerin hükümetten beklentilerini anlattı.

Boran’ın adaylığına sevindiğini, hayırlı olmasını dilediğini söyleyen başkan Temurci şöyle dedi : “  Dursun bey, her alanda aktif, yeni, sıradışı projeleri bitmeyen. Yaşanılır Türkiye için 24 saat çalışan bir nefer. 25. Dönemde İstanbul Milletvekili olmasını çok istemiştik. İnşallah 26. Dönemde Dursun beyi İstanbul Milletvekili olarak TBMM ne göndereceğiz.


İlçe teşkilatlarıda Sayın Boran’ın farklı, renkli, mütevazi, disiplinli, eylemci, dava adamlığını çok seviyor. Onun milletvekili olmasını istiyorlar. Allah nasip ederse, 2 Kasım 2015 de Dursun beye TBMM de Milletvekili olarak sorumluluk verip, hizmet etmesini sağlarız.


TBMM NE RENK GETİRİR.

İl başkanı Temurci, kamuoyu oluşturmasını bilen, medeni cesareti yüksek, basın,reklam, Türk dünyasını bilen. Her saniyesi arayış içinde geçen Boran’ın Türkiye Büyük Millet Meclisi ( TBMM ) ne renk getireceğini, hemen hergün yapacağı basın toplantıları, meclis konuşmaları, kanun teklifleri ile her kesimin takdirini kazanacağını anlattı.


RİPTİKLİ OTOLARI TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI.

Aday olmasına rağmen milletvekili gibi çalışan Boran. Yurt dışında yaşayan milyonlarca Türkün triptikli oto probleminin çözülmesi için TBMM de yazılı soru önergesi yaptırdı.

Yeni kanun çıkarılarak, yurt dışında ki Türklerin yabancı plakalı ( triptikli ) arabalarını Türkiye de 6 ay değil. Önce 2 sene sonra mümkünse sınırsız binmelerini sağlamak içim çalışmalar yaptı.

 

 

MAHKUMLARA SEX İZNİ KANUNUNUN ÖNCÜLÜĞÜNÜ YAPTI.

 

Dursun Boran, binlerce tutuklu ve hükümlüye cezaevlerinde sex izni verilmesini sağlayan kanunun çıkması için soru önergeleri, kanun taslakları hazırlayıp. Başbakanlığa gönderdi. Kanunun çıkmasına öncülük etti. Ve o kanun çıktı.

 

 

 

VİP VE KIRMIZI PASAPORT KULLANMAK YOK !

Geçen seçimlerde yaptığı basın toplantısında kırmızı pasaport ve VİP kullanmayacağını açıklayan, Boran seçmenden koparak, imtiyazlı milletvekilliğine karşı olduğunu anlattı. Protokol vekili değil. İcraatcı, eylemci milletvekili olacağı bilinen Boran. Gazeteci bir milletvekili olarak, tüm meslektaşlarının şeref duyacağı, işler, kanunlar yapacağı anlatılıyor. Gazetecinin kırmızı pasaportu Basın Kartı diyor.

 

HIRSIZLAR TEŞHİR EDİLECEK. POLİSE VUR EMRİ VERİLECEK.

 

Boran Türkiye de en büyük problemin asayiş olduğunu. Gecede İstanbulda 300 ev, işyeri soyulup. 50 civarında araba çalındığını anlatarak Türkiye deki gasp, hırsızlık olaylarına dikkat çekerek yapacağı kanunlarla Amerikada ki gibi Polise vur emri verilmesini sağlayacağını açıkladı.

Aynı kanunda gasp, hırsızlık, dolandırıcılık suçlarından birden fazla sabıkası olanların Emniyet Genel Müdürlüğü internet sayfasından resim, adresleriyle teşhir edilmesine imkan verilecek.

 

DURSUN BORAN KİM ?

Dursun Boran Türkiye ve Malatya’nın ekonomik, sosyal, kültürel, sağlık, ulaşım, üretim, istihdam meselelerinin çözümü için 30 senedir televizyon ve gazetelerde haberler yaptığını, artık bu problemlerin halli için TBMM de kanunlar yapacağını, soru önergeleri vereceğini anlatıyor.

 

22 DEVLETTE İNCELEMELER YAPTI.

Halen bir çok yabancı siyasetci ve belediye başkanı ile temas halinde olan Dursun Boran. Amerika ve Avrupa Birliği üyesi pek çok devletin milletvekili ve belediye başkanları ile irtibat halinde.

Almanya, Avusturya, Amerika, Japonya, Azerbeycan, Gürcistan, Belçika, Romanya, Bulgaristan, İsviçre, Macaristan, Hırvatistan, İtalya, Hollanda, Singapur, KKTC, Fransa, Polonya, Slovenya, İspanya, Norveç, Lüksemburg, gibi devletlerde mesleki ve siyasi temaslarda bulundu.

ABD, Almanya’da çeşitli partilerde milletvekili, belediye meclisi üyeliği yapan Türk politikacılarla görüşmeler yapan Boran, Avrupa Parlamentosunda çalışmalar yaptı. Halen New York daki da köşe yazarlığı yapıyor.

 

 

NİKAHINDA ŞEKER YERİNE ANAYASA DAĞITTI.

 

Renkli kişiliği olan Boran 11 Eylül 1997 de Star Protokol Müdürü iken Boğazdaki nikah töreninde nikah şekeri yerine yüzlerce Anayasa Kitabı dağıttı.

İstanbul Emniyet Müdürü Hasan Özdemir ( Daha sonra MHP Antep milletvekili oldu ) ve ünlü siyasilerin davalarına bakan Ağır Ceza Hakimi Recep Onaran nikah şahitliği yapmıştı. Boran’ın bu yaratıcılığı başta Hürriyet, ATV, Star TV olmak üzere, bütün gazete ve TV lerde haber olmuştu.

 

200 TRİLYONLUK AİDAT VURGUNUNU, SİTE DENEN YERİN MAHALLE OLDUĞUNU  ORTAYA ÇIKARDI.

 

Boran, İstanbul B.Çekmece İski su havzası gölü kenarında site gibi gösterilip, bir villanın 3-4 milyon dolara satıldığı Alkent 2000 ‘de 200 milyon TL lik aidat vurgununu ortaya çıkardı.

 

Site denen yerin 24.10.2000 de Belediye Meclisi 9 sayılı kararıyla Mahalle olduğunu, tüm sokakların kamuya terk olduğunu, mahallenin senelerdir site gibi gösterilip, yönetildiğini tespit edip. TV, Gazete, İnternet haberleriyle bunu kamuoyuna duyurdu. TBMM de soru önergeleri yaptırdı.

 

Mahallede senede 12 milyon TL boş yere, zorla aidat toplandığını 2000 senesinden beri 15 senedir yaklaşık 200 milyon TL hukuka aykırı aidat toplandığını ortaya çıkardı. Mahalle girişlerinde Kamu yollarına konan bariyerleri Anayasa ve mülkiyet hakkına aykırı olduğu için kaldırdı. Yolları halka açtı. Buna göz yuman CHP B.Çekmece Belediye başkanı Hasan Akgün, Kaymakamlar hakkında suç duyuruları yapıp. Tazminat davaları açtı.

 

 

Resim de, Dursun BORAN. Ak Parti İstanbul Başkanı Selim Temurci ( solda) ve 2. Başkan Av. Yusuf Ulutaş ile il başkanlığında görülüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri