ECEVİT HÜKÜMETİNİ ARIYORUZ

AK Parti Silivri İlçe Başkanı Dilek Demiral, Silivri Muhtarlar Derneğini ziyaret ederek, Cumhurbaşkanı adayı,Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için destek istedi.

Demiral’in bu talebine başta Dernek Başkanı Muharrem Eren olmak üzere tüm mahalle muhtarları sert tepki göstererek, “ Size destek falan yok. Biz Ecevit gibi hükümet  istiyoruz” dediler.

Demiral destek istedi, muhtarlar yok size destek dedi

Silivri AK Parti İlçe Başkanı Dilek Demiral SKM Başkanı Emrah Maşalacı, AK Parti Meclis Üyeleri Rfat Kutlu, Filiz Güler, İlçe Yöneticisi Zeliha Bozkurt ile birlikte Silivri Muhtarlar Derneğini ziyaret etti. Cumhurbaşkanlığı seçimiminde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için muhtarlardan destek isteyen Demiral’e Dernek Başkanı Muharrem Eren açtı ağzını yumdu gözünü.

Eren; Tarım Bakanı ne iş yapıyor?

Biz Ecevit hükümetini arıyoruz diyen Dernek Başkanı ve Fenerköy Muhtarı Muharrem Eren; “ Çiftçi bitmiş durumda. Köylü bitik durumda. Mazotun fiyatı buğdaydan daha pahalı. Çiftçi ürününü satamıyor. Bütün Çiftçiler kan ağlıyor. Herkes borç içinde.  Çiftçi hakikatten zor durumda. Tarım bakanı ne iş yapıyor? Yeni bir yasa çıkartarak tarla satışı da yasaklandı. Bu millet ne yapacak?” dedi.

Demiral; Tarla satışları yasaklanmadı!

Dernek Başkanı Muharrem Eren’in bu sözleri üzerine AK Parti Silivri İlçe Başkanı Dilek Demiral; “ Tarla satışları yasaklanmadı. Toprak bütünlüğünü korumak için o yasa çıkartıldı. Tarımın devam etmesi için ben bu yasayı destekliyorum. Belki yasada biraz eksikler olabilir ama tarımın ve çiftçiliğin devam etmesi için bu yasanın çıkartılmasını çok önemli buluyorum” dedi.

Muhtarlar; Yasa apaçık ortada. Nasıl yasaklanmadı?

Demiral’in bu sözleri üzerine tüm muhtarlar hep bir ağızdan, “ Köylü vatandaş oğlunu kızı evlendirirken kendi tarlasını satamıyor. Durumu yoksa bu vatandaş nasız oğluna düğün yapacak. Yasa apaçaık ortada. Tarla satışı nasıl yasak olmadı? Yada varisler arasında hisseler nasıl bölünecek. Çıkan yasayla bununda önü kapanıyor. Bir taraya 5 kişi varis ama birisi hissesini satıp oğluna düğün yapacak. Adamın tarla satmaktan başkada durumu yok. O zaman ne olacak? Vatandaş nasıl oğluna düğün yapacak?” diyerek tepki gösterdiler.

Eren; Vatandaş oğlunu nasıl evlendirecek?

AK Parti İlçe Başkanı Dilek Demiral, muhtarların bu tepkisi üzerine, “ Tarlalarını satmasınlar, çiftçilik yapsınlar” dedi. Demiral’in bu sözleri üzerine Dernek Başkanı Muharrem Eren; “ Nasıl satmayacaklar? Adamın durumu yoksa oğlunu, kızını nasıl evlendirecek?” diyerek vatandaşları bu yasa ile çok zor durumda kaldığını dile getirdi.

 

Muhtar Eren açtı ağzını yumdu gözünü!

Karşılıklı konuşmada Demiral’in ısrarla  “ satmasınlar efendim, çiftçilik yapsınlar” sözleri üzerine Eren açtı ağzını yumdu gözünü. Çiftçinin, köylünün kan ağladığını söyleyen Dernek Başkanı Muhtar Eren; “ Belediyeleri kapatmayın dedik, kapattınız.  Köyleri kapatmayın dedik, kapattınız. Vatandaşlar zor durumda. Ben bunları çekmek zorunda mıyım? Muhtarlar kendi yerlerinde kiracı oldular. Devlet en güzel tarım arazilerine rüzgar gülleri koyuyor ama köylü kendi arazisine bir çivi çakmaya kalksa sen yapamazsın diyorlar. Allah’ın izniyle bütün köyleri bitirdiniz” dedi.

Kutlu; Bize yetki verin Tarım Bakanının kapısında yatalım!

Eren’in bu sert çıkışının ardından devreye Silivri Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Rıfat Kutlu girdi. Kutlu; “ Bize yetki verin, güç verin, destek verin seçimden sonra Tarım Bakanının kapısında yatalım” dedi.

Muhtarlar; Yok size yetki falan. Biz Ecevit hükümeti gibi hükümet istiyoruz

Kutlu’nun bu sözleri üzerine Silivri Muhtarlar Derneği Başkanı Muharrem Eren ve Mahalle Muhtarları, “ Yok size yetki falan. Biz Ecevit hükümetini arıyoruz. Ecevit hükümeti gibi bir hükümet istiyoruz. Çiftçisini, köylüsünü düşünen bir hükümet istiyoruz. Gerekirse devlet bazı şeylerde zarar etsin ama çitçisini korusun” seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a destek vermeyeceklerini söylediler.

ÖZEL HABER/ HABERDAR

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Politika Haberleri