Ellerine, bellerine dillerine hakim olamadılar

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Zonguldak’ta yarım bıraktığı konuşmasına, Esenler’de İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Esenler Belediyesi’nin toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada sert sözlerle yanıt verdi.

 Erdoğan’ın konuşması özetle şöyle:Ağızlarından adeta köpükler saçıyorlar. Ağızlarıyla birlikte milletin temiz Türkçe’sini kirletiyorlar. İşte siz busunuz. İşte siz bu kadarsınız. Güzel bir söz var, üslubu beyan ayniyle insan’ Ağzınızdan çıkan ifadeler neyse siz de osunuz.

CHP Genel Başkanı’nın çok ama çok iyi bilmesi lazım. ‘Eline, diline, beline hakim olacaksın.’ Kim söylüyor bunu Hacı Bektaşı Veli Hazretleri. Ellerine hakim olamadılar her fırsatta yürüttüler. Bellerine hakim olamadılar kasetler ortada, kendisi de onun neticesinde genel başkan oldu. Şimdi de dillerine hakim olamıyor, konuşmuyor adeta cüruf saçıyorlar. Edep yahu diyorum edep yahu. Ben bu üslubu, bu dili, bu edepsizliği milletimin takdirine bırakıyorum.

Sizlerden çok rica ediyorum, CHP’nin, MHP’nin, BDP’nin sözcüleri ekranlara çıktığında televizyonlarınızı kapatın. Ya da çocuklarınızı televizyonlardan uzak tutun

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri