Erdoğdu, Uzun'a seslendi!

Beylikdüzü Belediye Meclisi'ni uzun zamandır meşgul eden bir arsa plan tadili, belediye başkanıyla meclis üyelerini mahkemelik etti. Mahkemenin yürütmeyi durdurma kararına direnen muhalif meclis üyeleri, Beylikdüzü'nün zarara uğradığı konusundaki ısrarcı

264 ada 2 ve 3 parsellerin plan tadilindeki mücadele Ekim ayı Meclis toplantısında da sürdü. Belediye Meclis gündemine defalarca gelen talep İmar Komisyonu'nda oybirliğiyle reddedilmiş olmasına rağmen, Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun'un ısrarı, Meclis'te sert tartışmaların yaşanmasına neden oldu.

Şahinler Holding'e ait arsa üzerinde istenen değişikliğin kamu yararını gözetmediğini savunan MHP ve CHP Meclis üyeleri, daha önce defalarca gündeme gelen talebi uygun görmeyince Başkan Yusuf Uzun, Meclis kararı aleyhine dava açtı, İdare Mahkemesi'nden yürütmeyi durdurma kararı aldı.

Gerekçeli kararın kendilerine tebliğ edilmediğinden dolayı, yasal sürecin hala devam ettiğini belirten CHP ve MHP Meclis üyeleri, arsa planı üzerinde yapılacak değişikliğin, arsa sahibine yüksek emsal artışı kazandıracağını bunun da nüfus yoğunluğunu artıracağını ve başka sakıncaları olduğunu kaydetti. Yasal hakkını kullanarak dava açtığını ifade eden Başkan Uzun, mahkeme kararının, Meclis'in aldığı kararı yok saydığını bu nedenle bir kez daha Meclis tarafından reddedilmesinin doğru olmayacağını söyledi.

Davacı ve davalının aynı zamanda belediye başkanının olmasının hiç kimse tarafından kabul edilebilir bir durum olmadığını ileri süren MHP Meclis üyesi, İmar Komisyon Başkanı Mustafa Erdoğdu, Başkan Uzun'a hitaben "Bu arsanın bir sahibi var. Eğer haksızlığa uğradığını düşünüyorsa davayı arsa sahibi açar, siz yüzyüze baktığınız şu Meclis üyelerini mahkemeye vererek yanlış yaptınız başkan. Keşke arsa sahibi mahkemeye verseydi de onunla hesaplaşsaydık" eleştirisinde bulundu.

Konuşmasında, belediye başkanının tavrını anlayamadığının altını çizen İmar Komisyon Başkanı Mustafa Erdoğdu, komisyon raporunun AK Partili Meclis üyesi de dahil olmak üzere oybirliğiyle tamamlandığına dikkat çekti, talebin, planlara aykırı olduğunu belirtti, davalık olmalarıyla ilgili de "şeriatın kestiği parmak acımaz, gerekirse maddi manevi tazminatı da öderiz" şeklinde kararlılık sergiledi.

264 ada 2 ve 3 parselle ilgili plan notlarındaki 8 talebin yeniden değerlendirilmek üzere İmar Komisyonu'na gönderilmesiyle ileriki günlerde yeniden ele alınması kararlaştırıldı. CHP ve MHP grubunun açıkça ret oyu verdiği talebe, AK Partili Meclis üyelerinin de sıcak bakmadığı buna karşın Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun'un ısrarcılığını sürdürmesinin manidar bulunduğu kulislerde sıkça dile getiriliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri