ESENYURT’TAN VİZE ÇIKARMASI

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nın “Ramazan’da Trakya bir başka güzel, İstanbul komşularıyla güzel” sloganı ile başlattığı iftar programlarının Esenyurt - Vize buluşması, Vize meydanında Esenyurtlu ve Vizelilerin birlikte oruç açmasıyla gerçekleşti.

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, AK Parti Esenyurt İlçe Başkanı Şenay Değer, Esenyurt Belediye Meclis Üyeleri ve AK Parti Esenyurt teşkilatından binlerce kişi Kırklareli’nin Vize ilçesine giderek, adeta çıkarma yaptı.

Vize Merkez Camisinde Cuma namazına kılarak, programa start veren Esenyurt heyetine, AK Parti Vize İlçe Başkanı Kani Yavuz, Sergen Belediye Başkanı Hasan Kaynar, AK Parti Kırklareli İl Başkanı Hüsmen Terkil ve Kırklareli ve Vize AK Parti Teşkilat mensupları eşlik etti.

Sergen Belediyesi’ne spor kompleksi

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Vize programı çerçevesinde ilçeye bağlı Sergen belde belediyesini ziyaret ederek, belde sakinlerini iftara davet etti. Gittiği belde de incelemelerde bulunan Kadıoğlu, belde de eksik kalan park ve spor kompleksinin tamamlanması yönünde girişimlerde bulunacaklarının sözünü verdi. Beldenin tarihi yerlerini gezen Başkan Kadıoğlu ilçenin geçim kaynakları hakkında Sergen Belediye Başkanı Hasan Kaynar’dan bilgi aldı. Başkan Kadıoğlu belde esnafından alışveriş yaparak iftara davet etti.


Bir kahvenin kırk yıl hatırı var

Sergen beldesindeki ziyaretinin ardından Vize merkezde bulunan esnafı ziyaret eden ve ‘Bir kahvenin kırk yıl hatırı vardır’ diyen Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, AK Parti Kırklareli Milletvekili Şenol Gürşan ve beraberindeki heyet, esnafa kahve ikramında bulundu. Milletvekili Gürsan ve Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu Vize esnafının sorunlarını dinleyerek iftara davet etti. Esenyurt heyeti dışında esnaf ziyareti ve iftar programına Pehlivanköy, Kofçaz, Üsküp, Sergen, Sinanlı, Şalgamlı Belediye Başkanları da eşlik etti.

Yavuz, “büyük bir heyecan yaşadık”
Kırklareli Vize programı esnaf ziyareti ardından Vize tören alanında AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından hazırlanan iftar alanına geçildi. İftar öncesinde protokol konuşmaları gerçekleşti. Ev sahibi AK Parti Vize İlçe Başkanı Kani Yavuz katılım gösteren tüm konuklara teşekkür ederek konuşmasına başladı. Yavuz, ‘Bugün İlçemize konuk olan Esenyurt Belediye Başkanı Sayın Necmi Kadıoğlu’na ve AK Parti İlçe Başkanı ve teşkilat mensuplarına çok teşekkür ediyoruz. İlçemize gelmeleriyle birlikte büyük bir heyecan yaşadık. Yaptığımız ziyaretler halkımızı çok memnun etti. Bu ziyaretlerin devamlı olmasını diliyoruz’ ifadelerine yer verdi.

Değer, ‘ Ziyaretlerimizi sıklaştıracağız’
Bu ziyaretten çok memnun olduğunu ve beklediklerinden daha fazla verim aldıklarını ifade eden AK Parti Esenyurt İlçe Başkanı Şenay Değer ise konuşmasında, ‘Vize halkının konuk severliğinden çok etkilendik. İnşallah bundan sonra sık sık bu ziyaretleri gerçekleştirebiliriz. Sizleri de ilçemiz Esenyurt’ta ağırlamaktan onur duyarız’ dedi.

Başkan Kadıoğlu, ‘Vize bizi çok etkiledi’
Vize ilçesinde olmaktan çok mutlu olduğunu söyleyen Kadıoğlu; ‘Vize ilçemize bu ilk ziyaretimizi gerçekleştiriyoruz. Vize’nin köyleri beldeleri ve şehir merkezi ile bizleri çok etkiledi. Karşımızda güzel bir ilçe gördük. Burada yaşayan Vize’li vatandaşlarımız gerçekten çok şanslı olduklarını söylemeliyim. Sizlerle kaynaşmaya devam edeceğiz. Bu ilk ziyaretimiz ama bunu sürekli hale getireceğiz. Esenyurt Belediye Başkanı olarak ve AK Parti İstanbul Teşkilatları olarak her zaman yanınızda olacağız’ dedi.

Terkil, ‘Sadece Ramazan’da değil, her zaman bekliyoruz’

Kırklareli İl Başkanı Hüsmen Terkil ise konuşmasına, Esenyurt’tan gelen heyete teşekkür ederek başladı. Terkil bu ziyaretin kendilerini memnun ettiklerini söyledi. Başkan Terkil, ‘Hamdolsun ki, İstanbul İl Başkanımız Sayın Aziz Babuşçu, İstanbul’daki hizmetlerini Trakya’ya da yayarak sokak iftarlarında bizleri buluşturdu. Tecrübelerini, sevgilerini Trakya’nın tümünde değerlendirdi. İstanbul’dan gelen bu değerli dostlarımızı bu Ramazan’a mahsus değil, bundan sonra Kırklareli ilimize ve ilçelerimize her zaman bekliyoruz’ dedi.

Adıyılmaz teşekkür etti
İstanbul İl Başkanlığı adına konuşma yapan İl Başkan Yardımcısı Erol Adıyılmaz katılım gösteren herkese teşekkür etti. Adıyılmaz, ‘Sokak iftarlarını yıllardan beri İstanbul’da 39 ilçede yapıldığını belirtti. Bu yıl’da Trakyalı komşularımızla birlikte yapalım istedik. Ramazan birlik ve beraberliğin ve paylaşmanın ay’ıdır. Sofranızı bizlere açtığınız için teşekkür ederiz’ dedi. 

Vekil Gürşan, ‘Ramazan paylaşmaktır’
AK Parti Kırklareli Milletvekili Şenol Gürşan, ‘İstanbul İl Başkan Yardımcımızın da belirttiği gibi 1994 yılından beri bu iftarlar yapılmaktadır. Başbakanımız İstanbul’a Belediye Başkanı olduktan sonra önce çadır iftarları şimdi de sokak iftarlarıyla bu geleneği sürdürmektir. 7 gün’de yaklaşık 25 bin hemşerimizle sokaklarda iftar açtık. Ramazan’ın bu güzelliğini hep beraber yaşadık. Bu rahmet, bereket ve bolluk ay’ında birlik ve beraberlik içinde olmalıyız. Ramazan paylaşmaktır. Bizlerde sizlerin sofranızda ekmeğinizi paylaşıyoruz.  Bu organizasyonda emek veren Kırklareli, İstanbul Teşkilatı, Esenyurt Teşkilatı ve Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’na teşekkür ediyoruz.’ Dedi.

Başkan Yılmaz, ‘Vize her geçen gün değişiyor’
İftar programına katılan Vize Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz, ‘Bugün buraya katılan Esenyurt Beleidye Başkanı’na ve heyetine teşekkür ediyorum. Sayın Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun vize için söyledikleri çok anlamlıydı. Vize İstanbul’a 1,5 saatlikte olan ve her geçen gün değişen bir ilçemizdir. Bu iftar gecesini ilçemizde düzenleyen ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’ dedi.

Vize tören alanında düzenlenen iftar programı ardından Esenyurt heyeti Vize Merkez Camisinde akşam namazını kıldı.

Kırklareli Milletvekili Şenol Gürşan, AK Parti İl Başkanı Hüsmen Terkil, AK Parti Vize İlçe Başkanı Kani Yavuz Esenyurt’ta dönüş için hazırlanan otobüslere binerek teşekkür etti ve Esenyurt heyetine iyi yolculuklar dileğinde bulundular.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri