Flaş parti MHP olacak

MHP Silivri İlçe Teşkilatı Kale Park Sosyal Tesislerinde düzenlediği kahvaltıda, Mahalle Başkanlarıyla bir araya gelerek, 2014 yerel seçimlerinin startını verdi.

 MHP 2014’de İstanbul’un flaş partisi olacak

 MHP Silivri İlçe Teşkilatının düzenlediği toplantıya İl Yöneticileri, Refik Şahin ve Ahmet Poyraz ile katılan İstanbul 3. Bölge Başkanı Osman Alper Yıldırım, MHP’nin 2014’te İstanbul’un flaş partisi olacak dedi.  

MHP Silivri ilçe teşkilatı hafta sonu Mahalle Başkanları ile birlikte Kalepark Sosyal tesislerinde gerçekleşen kahvaltılı programda bir araya geldi. Toplantıya MHP İstanbul 3. Bölge Başkanı Osman Alper Yıldırım  MHP İl yöneticileri Refik Şahin, Ahmet Poyraz, MHP Silivri İlçe Başkanı Şenoğlu Türkyılmaz ve İlçe Yöneticileri ile Mahalle Başkanları katıldı.

Silivri MHP’nin Mahalle Başkanları hazır

MHP Silivri İlçe Başkanı Şenoğlu Türkyılmaz yaptığı konuşmada katılımcılara hoş geldiniz diyerek “Bölge başkanımızla gerçekleştirdiğimiz bu toplantıyı 2 ay öncesi yapmayı düşünüyorduk. Fakat mitingler dolayısıyla ve köylerimizin mahalleye dönüşmesi ile ilgili kendi içimizde yaptığımız çalışmaların yoğunluğu nedeniyle bugüne aldık. Bölge başkanımız ve mahalle başkanlarımızla birlikte tanışıp sohbet etme, Silivri ve önümüzdeki seçimlerle ilgili burada toplanmış bulunmaktayız” dedi.  

“Yarın seçim olsa, MHP seçimlere hazır ne nazırdır”

MHP Silivri İlçe Başkanı Şenol Türkyılmaz’ın ardından konuşma yapan MHP İstanbul 3. Bölge sorumlusu Osman Alper Yıldırım; “3. Bölgeden sorumlu başkan olarak MHP il yöneticilerimiz Sayın Refik Şahin ve Sayın Ahmet Poyraz ile Silivri’yi ziyaret etmek istedik. Bugünkü toplantımızın genel görüntüsü bu ülkede her ne kadar bazı eylemler olsa da; MHP’nin iktidar olmayı ve bu ülkeyi yönetmeyi meşru yollardan aradığını göstermektir. Bu ülkede ne olursa olsun MHP’nin planı programı vardır ve bunun dahilinde hareket eder. Bu toplantıdan alabileceğimiz mesaj MHP bütün sürprizlere karşı hazırlıklıdır. Yerel seçimler biraz daha öne alınsa da, yarın yerel seçimlerle genel seçim birlikte de olsa da, referandum da olsa mahalle birimleriyle MHP seçime hazır ve nazırdır” dedi.

Çatalca ve Silivri’deki köylülerimiz yeni yasadan rahatsız

Yıldırım, Yeni büyükşehir yasası ile köy tüzel kişiliklerinin kaldırılması konusunu şöyle değerlendirdi “Özellikle Silivri ve Çatalca ilçelerimiz İstanbul’un merkezinden uzak. Bu ilçelerimizde şimdi yeni yasayla mahalleye dönüşecek köylerimiz var. Silivri civarındaki ilçelerde de, köylülerimiz köylerinin mahalle olmasından rahatsız. Meralarının ellerinden alınmasına, ormanlarının, babadan deden kalan tarlalarının, Büyükşehir’e dahil edilmesinden rahatsızlar. MHP tüm birimleriyle bu  konuya hassasiyet gösteriyor. Bu doğrultu da projelerimiz de var. Bunları ilçelerde adaylarımız açıklandığında Silivri halkımız da öğrenecektir.”

Yerel seçimlerden çıkan flaş parti MHP olacak

MHP İstanbul 3. Bölge başkanı Osman Alper Yıldırım, 2014 yerel seçimleri için start verdiklerini de söyleyerek; “Şimdi ilçe başkanlarımızdan belediyeler nasıl kazanılacak diye rapor hazırlattık. Bu doğrultu da çok stratejik adımlar atıp bu belediyeleri kazanmaya yönelik faaliyetimiz olacak. MHP İstanbul un 2014 yılının flaş partisi olacak. İstanbul surlarında gedik açıp belediyeler kazanacak ve İstanbullu seçmen tarafından yerel yönetimler projesi olduğunu gösterecek. Bir sonraki yerel seçimlerde bu belediyelerin sayısı artacak. Ama 2014 seçimlerinde yerel seçimlerden çıkan flaş parti MHP olacaktır” dedi.  

MHP bu ülkenin son ümidi

Seçim öncesi yapılan anketlere de değinen Yıldırım; “ Anket sonuçlarını değerlendiriyoruz. Bu anketler tabi iktidar odakları tarafından yaptırılmamaktadır. Ya da teşkilat içinde. MHP kurulduğundan bu yana iktidar olma hedefiyle yollara çıkmıştır.  Hiçbir ankette birinciyiz demedik. Genel seçimlerde 1. Olacağımızın işaretini 2014 yerel seçimlerinde vereceğiz. Ana muhalefette kalmak bizim hedefimiz değil. MHP’den halk çok şey bekliyor. MHP bu ülkenin son ümidi” dedi.  

Ülkücüler olmadan Türkiye’de hiçbir plan işlemez

Konuşmasının sonunda Taksim ve ülkenin çeşitli yerlerinde de devam eden Gezi Parkı olaylarına da değinen Yıldırım;  “Bu ülkede birileri oyun oynuyor. Genel başkanımızın söylediği gibi mesela gezi parkında marjinal guruplar var. Bu ülkede tam bir demokrasiden söz edemeyiz. Cumhurbaşkanına çıktı baskıları teyit eder tarzda konuştu. MHP’yi kimse marjinal guruplar içinde, bebek katili, terör örgütü liderinin posterlerini taşıyan guruplar içinde görmeyi beklemesin. Herkes müsterih olsun. Süreci biz okuyoruz. Çevrede bir takım vatandaşlar var. MHP neden böyle yaklaşıyor diyorlar. Biz süreci okuyoruz. Bekleyelim sabırlı olalım. Milletimiz özellikle genel başkanımızın duruşunu iyi gözlemlemesini istiyorum. Bu da sandığa yansıyacaktır. Ülkücüler olmadan değil Türkiye’de Ortadoğu’da hiçbir plan işlemez. Bu projelerin mimarları da bunu çok iyi biliyor. Bu yüzden MHP üzerinde çok baskılar var” dedi.

Toplantı daha sonra Bölge Başkanı ve Yöneticileri ile Silivri’deki mahalle başkanlarının seçimlere yönelik istişare ile devam etti.

HABER/ FATMA SARIBIYIK 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri