AK Parti AR-GE Başkanlığı Gezi Parkı eylemleriyle ilgili sosyal medya raporu hazırladı. Ortaya çarpıcı sonuçlar çıktı.
Başbakan ve parti teşkilatına sunulan, içerisinde ayrıntılı grafiklerin de yer aldığı 77 sayfalık o rapora göre, eylemlerde sosyal medya özellikle de Twitter öne çıktı.
Rapora göre, müdahalenin gerçekleştiği 31 Mayıs'ta dakikada 3 bin tweet atıldı. Her iki tweetten biri İstanbul'dandı.
Yine rapora göre eylemler sırasında en fazla kullanılan hashtag yani etiket "direngeziparkı" oldu.
Raporda, Olaylar sırasında Google arama motorunda "Türkiye" aramalarında yakalanan ivmeye de "önemli bir ayrıntı" denilerek dikkat çekildi, "Twitter haritasında yurt dışında yaşayan grupların da eylemlere müdahil olduğunu göstermektedir" denildi.
Eyleme ünlü simaların da destek verdiği vurgulanan raporda Gezi Parkı fenomenlerine yer verilmesi de dikkat çekti.
Raporda en dikkat çeken bölüm ise "Sosyal medyada Gezi Parkı yalanları" başlığı oldu. Eylemler sırasında yanlış bilgi ve fotoğraflarla manipülasyon yapıldığı iddia edildi. Buna göre, Tahrir fotoğrafı Taksim Meydanı diye palaşıldı.
Köpeğe gaz sıkan İtalyan polisi Türk polisi gibi gösterildi.
Bu iddiaları paylaşan sanatçı, gazeteci ve siyasilerin attıkları tweetlere de raporda tek tek yer verildi. Raporda, bazı hesaplardan hesap sahiplerinin haberi olmadan otomatik tweetler atıldığı da yer aldı. Son bölümde ise teşkilata yönelik öneriler yer aldı, tweet atmanın 10 altın kuralı anlatıldı; "Özgün mesajlarla samimi ve ilgi çekici olun. Ortamda ergenler var, ebeveyn gibi buyurgan olmayın. Eleştirilere kızmayın. Sinirliyken cevap vermeyin, 9 dakika bekleyin" denildi.