Gökbulak delegeler ile buluştu

Cumhuriyet Halk Partisi B.Çekmece İlçe Başkan Adayı Ali Ulvi Gökbulak 18 Mart 2012 Pazar günü, CHP’li mahalle delegeleri ile bir araya geldi.

Kumburgaz Artemis Otel’de gerçekleşen ve yaklaşık 300 kişinin katıldığı kahvaltıda konuşan CHP B.Çekmece İlçe Başkan Adayı  Ali Ulvi Gökbulak ‘Bugün burada sizlerle birlikte olmak ve düşüncelerimi paylaşmak istedim. Geldiniz, güç verdiniz; bunun için sizlere ayrı ayrı  teşekkür ederim.’ Dedi.

 

Gökbulak şu ifadelere yer verdi:

 

Değerli konuklar, sevgili Cumhuriyet Halk Partililer ve delege arkadaşlarım; hepiniz hoş geldiniz.  Şimdi çok kısa olarak ülkemizin içinde bulunduğu sürece birlikte bakalım.  Eğitim, hukuk, iş güvenliği, adaletin işleyişi, kadına uygulanan şiddet, toplumsal yaşam, ekonomik gidişat, üniversitelerimizin durumu, taşeronlaştırma, basın özgürlüğü, daha doğrusu özgürsüzlüğü. AKP iktidarı ile beraber Cumhuriyet, tarihimizdeki en kötü dönemini yaşamaktadır.

   Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun dediği gibi bu bir “sivil diktatörlük”tür. Çünkü;    Eğitimde 4+4+4 ile kızlarımız eve kapatılacaktır. 5. sınıfların devre dışı bırakılmasından dolayı 40 bin civarında öğretmenimiz işsiz kalacaktır.

   Sivas Katliamı gibi bir “insanlık suçunda” zaman aşımı kararı veren hukuk, sınıfta kalmıştır.

   Daha birkaç gün önce 11 işçi kardeşimiz kötü ve sağlıksız koşullarda çalıştırıldıkları için yanarak can vermişlerdir.

   “Geç gelen adalet, adalet değildir.” deyimi sanki bugünkü yargılama sürecini bir ifadesidir. Cezaya dönüşen tutukluluk süreçleri ile suçsuz insanlar hapiste ve sağlıksız koşullar altında tutulmaktadır. Milletvekilimiz Sayın Mustafa Balbay da mağdurlardan birisidir.

   Ülkemiz adeta ekonomik işgal yaşamakta, kredi kartları ile toplumun geleceği ipotek altına alınmaktadır.    Ergenekon başlığı altında başlatılan süreç, sivil toplum örgütlerini, gazetecileri, bilim adamlarını, yazarları, ordu mensuplarını hapse tıkmıştır. Gerek ülkemizdeki TÜBİTAK gibi bilim kurulları, gerek çeşitli ülkelerin bağımsız bilim kurulları tarafından sahteliği ispatlanmış dijital verilerle yüzlerce insan hala tutuklu olarak yargılanmaktadır.

   Parasız eğitim isteyen öğrencilere hapis cezası verilirken, koskoca Deniz Feneri yolsuzluğunun üstü örtülmekte, unutturulmak istenmektedir.

   Uluslar arası alanda ise;    “Demokrasi ve özgürlük” adı altında Afrika ve Ortadoğu’nun zengin doğalgaz ve petrol yatakları örgütlü sömürgeciler tarafından ele geçirilmektedir.

   Irak’ta, Mısır’da Tunus’ta, Libya’da ve son olarak da Suriye’de meydana gelen olaylar, “Komşularla sıfır sorun” politikasının koca bir yalan olduğunu ortaya çıkarmıştır.

   Malatya – Kürecik’te kurulan radar üssü, Türkiye’yi Rusya ve İran’ın hedefi haline getirmiştir.    Komşularımızda yaşanan bu kötü olayların adım adım ülkemizde de yaşatılmak istendiği çok açıktır. Ancak AKP iktidarı bu tehlikeyi görmezden gelmektedir.

   Bugün Libya’da yaşanan iç savaş sonucunda, petrol yataklarını ellerine geçiren kimi aşiretler sözde bağımsızlık ilan etmişlerdir. Libya bölünmüştür. Yeni yönetim biçimi de şeriattır. Aynı yönetim biçimi Mısır’da da şeriat olarak açıklanmıştır.

  Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta barış, dünyada barış.” ifadesi, değerini bir kez daha ve daima kanıtlamıştır.

   Sevgili arkadaşlar; ülkemizin içinde bulunduğu bu sorunlar bizleri asla yıldırmamalıdır. Ülkemiz için bu kötü gelişmeleri önlemenin yolu, önce partimizde birlik ve beraberliği sağlamaktan geçer.    Bunun için partimizi ve örgütümüzü dinamik ve çalışkan bir yapıya dönüştürmek hepimizin ödevidir.

   Bizlere vereceğiniz destek Büyükçekmece’de bunu başarmamız için bir ilk adım ve büyük bir katkı olacaktır.  Bu başarıyı sizlerle paylaşmak dileklerimle. Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri