Gülkoku da başvurdu

Büyükçekmece’nin tanınan siyasetçilerinden Okan Gülkoku, resmen Ak Parti Büyükçekmece belediye başkan aday adaylığı başvurusunu yaptı. Gülkoku’nun başvurusunu Ak Parti İlçe Yürütme Kurulu Üyesi Selahattin Küçük kabul etti.
Ak belediyecilik anlayışını Büyükçekmece’ye de kazandırmak için aday adayı lduğunu söyleyen Gülkoku, ‘Tüm aday adayı arkadaşlarımıza hayırlı olsun. İlçe yönetimiyle meclis üyesi adaylarıyla partililerle birlikte Büyükçekmece için çalışacağız. Başvurumuzla birlikte heyecanımız daha da arttı. Bu heyecanla hizmete devam edeceğiz.’ Dedi.
Okan Gülkoku resmi başvurusunu yaparak AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Aday Adayı oldu.

Gülkoku iddialı!

AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Aday Adayı Okan Gülkoku Büyükçekmece'de seçimi kazanacaklarını belirtti. Gülkoku, "Ben Büyükçekmece'de seçimi partimizin kazanacağına inanıyorum. Ama Okan Gülkoku'yla daha rahat bir seçim kazanacağına ve gerçekten de fark atacağına inanıyorum" dedi. 

Büyükçekmece Belediye Başkan Aday Adayı Okan Gülkoku gazetemize konuştu. Aday olması halinde fark atarak seçimi kazanacağını söyleyen Gülkoku, aday olamazsa da, partinin belirlediği kişini yanında mücadele edeceğini söyledi. 2009 yerel seçimlerinde zamanın Belediye Başkan Adayı İlker Gürbüz'ün kendisine görev teklif etmediğini hatırlatan Gülkoku, aday olması halinde herhangi bir ayrışmaya da mahal vermeyeceğini sözlerine ekledi. 4 dönemdir belediye başkanlığı yapan Hasan Akgün'ün de halkla iletişimini yetersiz bulan Gülkoku, Büyükçekmece'nin en büyük eksikliğini "mimari ve hizmet" başlıkları altında sıraladı. 
2009'da neden görev almadınız?

2009'da aday olan arkadaşımızın öyle bir talebi olmadı bizimle alakalı.

Sizin talebiniz olmuş muydu?

Hayır. Benim de olmadı, kendisinden bekledik ama kendisi de öyle bir talepte bulunmadı.

Neden belediye başkanı olmak istiyorsunuz?

Büyükçekmece'nin bütün sorunlarını, ihtiyaçlarını, genel anlamda bölgeyi çok iyi tanıdığımı bildiğim için. Halkın taleplerini çok iyi bildiğim için. Her mahalleye hakim olduğumuz için. Sonuç itibariyle kendi bölgemizin insanıyız ve halkın ne istediğini biliyoruz. Diğer arkadaşlarım da eğitimli, genç ve bunların bir kısmı belki benimle birlikte partinin çok küçük olduğu geçmiş dönemlerde de vardılar. Yol arkadaşlarımdı benim. Bu partiye yeni gelmiş ve kuruluşunda da olan insanların hukuku birdir. Çünkü burası bizim partimiz, benimseyen herkes bizim partimizdendir. 75 milyonu kucaklayacak bir ruha ve özgüvene sahibiz.

Çünkü millet için varız. Partimiz de millet için var. Ben Büyükçekmece'de seçimi partimizin kazanacağına inanıyorum. Ama Okan Gülkoku'yla daha rahat bir seçim kazanacağına ve gerçekten de fark atacağına inanıyorum. Çünkü ben Büyükçekmeceliyim. Ben Büyükçekmece'yi tanıyorum. Büyükçekmece'de beni tanıyor. Partimin kadroları beni tanıyor. Ben ayrıca 2009'da olduğu gibi ayrışma da yaratmam. Bu partiden gidecek 1 oydan rahatsız olurum. Hiç kimseyi küstürmeyiz. Aksine 1 kişinin gitmesinden bile vicdani rahatsızlık hissederim. Ben 1 kişinin gitmesini değil 1 yeni kişinin gelebileceği bir seçim staretejisi için varım. Benim arkadaşlarımın da hepsi değerli arkadaşlarım. Bana böyle bir görev verilirse, partimin yetkilileri bana bu şekilde bir misyon biçerlerse ben buradaki tüm arkadaşlarımla yok arkadaşlığı yapacağım. Ve ben hepsinden görev isteyeceğim. 2004'te ve 2009'da seçim kaybettik. 2014'te Büyükçekmeclilerin daha kaybetmeye tahammülü, lüksü yok. Buna izin vermemek için adayım.

Parti neden Okan Gülkoku'yu tercih etsin?

Deminde bahsettiğim kriterlere göre bölgenin insanı olmamız, partide almış olduğumuz görevler, partinin vizyonunu ve misyonunu temsil ediyor olmamızdan dolayı tercih edileceğimi düşünüyorum.

Büyükçekmece'de CHP'nin adayı Akgün olursa seçimi alabileceğine inanıyor musunuz?
Ben o noktada güçlü bir aday olduğumu düşünüyorum. Zaten AK Parti'nin kurumsal bir kimlik oyu var. Ama burda şahıslarında önemi büyük. AK Parti'nin diğer kesimlerden oy alacak bir yapısı var. Kendi şahsımla alakalı partime oy kazandırabileceğime inanıyorum. 

Hasan Akgün hala 15 yıl önce yönettiği kadrolarla Büyükçekmece'yi yönetiyor. Bu bir eksiklik midir sizce?

Evet  eksikliktir katılıyorum. Hasan Akgün 4 dönemdir belediye başkanlığı yapmış siyasetçi bir arkadaşımız. Eee tabi her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır. Onun kendine göre siyaset anlayışı var, bizim de kendimize göre göre ayrı bir siyaset anlayışımız var. Hasan Akgün'ün bana göre en büyük eksiği bürokrat zihniyetli olması. Belediye başkanlığı sadece proje üreten değil, halkla da diyalog kuran empati kurabilen, halkının gerçek anlamda ihtiyaçlarını hissedebilen ve halkı kucaklayabilen bir kurum olmalı. Halka sahip çıkmak, kucaklamak konusunda Hasan Akgün'ün eksiklikleri var. 


Parti derse ki biz başka adayla devam edeceğiz. Ama senide bu yapıda görmek istiyoruz. Tavrınız ne olur ?
Herhangi bir talep olursa arkadaşlarımın yanında olurum. Amaç AK Parti vizyonunu Büyükçekmece'ye kazandırmak. Hangi arkadaşımız aday olursa yanında her türlü yer alırım. Elimiz taşın altına koyacağız. 

AK Parti aday olduğunda seçimi farkla alacağına inanıyor musunuz?

Evet inanıyorum. Tabiki biz kurumsal bir partiyiz. Recep Tayyip Erdoğan'ın göstermiş olduğu vizyonu ve misyonu biz de örnek olarak kabul ediyoruz. Biz de bunları ilçemizde gerekli şekilde uygularsak kolkola girersek, hiçbir sıkıntı olacağına inanmıyorum. Seçimi çok rahat bir şekilde alacağımıza inanıyorum. 


Büyükçekmece'nin en büyük eksiklikleri nelerdir?

Mimari ve hizmet açısında eksiklikleri var. Bunlar sıralanabilir mahalle olarak. Ama en büyük eksiklik bence, halktan kopuk olmak. İstişare yapamamak ve ihtiyaçlı olan mahallelere hizmet getirilememesi. Öncelikle mahalle halkıyla istişare edip o bölgeye uygun proje hazırlayıp sonra da bu projelere sahip çıkmak gerekir. Hasan Akgün'ün en büyük eksikliği bölge halkıyla istişare yapmadan, halktan kopuk bir hizmet anlayışı benimsemesi. Bu noktada da başarısız olamaya mahkum. Çünkü bazı yaptığı projeler var. Halkla bunu istişare ettiğimizde tamamının gereksiz olduğunu görüyoruz. Aslında halkın farklı projeler düşündüğünü sayın belediye başkanımız görebilseydi daha kullanışlı ve hoş olur. Tabiki biz bunu net bir şekilde görebiliyoruz. Önemli olan halkın ne istediği, tabanın uygun gördüğü projeleri sunmak .


Başkan olursanız ilk ne yapacaksınız?

Halkımı kucaklardım. Önce onlara olan vefa borcumuzu öderdim. Beraber bu yönetime talip olacağımız ve onlarla yola çıkacağım için hiç parti ayrımı yapmadan hangi partiden olursa olsun bütün herkese vefamızı gösteren teşekkür ziyaretleri yapacağız. Ve en iyi projeleri istişare ederek, oturup beraber imzalayacağız. 

Partideki diğer aday adaylarından sizin  farkınız nedir?

Şimdi benim en büyük farkım bir kere insanları seviyorum. İletişimimde samimiyim ve samimi olmaktan yanayım. Hayatımda en önemli emelin ne derseniz? Samimiyetim ve dürüstlüğüm. Buranın yerlisi olduğumuz içinde bunu bölge halkı ve çoğu insan bizim kim olduğumuzu bilir. Zaten daha önce yaptığımız görevlerimiz, referanslarımız halkın dilinden anlamak esnaf olmak, samimi olmak ve güvenilir olmak. Bana kalırsa en büyük özelliğim farkım budur. Ben bu konuda kendimi daha başarılı buluyorum. Düşük oy aldığı  dönemde de, en yüksek oy aldığı dönemde de bir nefer olarak ben bu partide varım.

Var olamaya da devam edeceğim. Eğer bu partide birisi belediye başkan adayı olacaksa, İlker Gürbüz'den Recep Erol'dan, Celal Babayiğit'ten bir oy fazla alacaksa, partimin iktidar olması garanti olacaksa, ben onun yanındayım. Çünkü bu kadrodaki insanlar nefsini yenmiş insanlar. Partimizin misyonu, temel  hedefimiz; Türkiye'nin büyük olması, yaşadığımız kentin büyümesi. Yani ben milletin büyümesini istiyorum. Milletin mutlu olmasını, milletin refah içinde olmasını, Türkiye'nin büyük devlet olmasını istiyorum. 2023 hedefi ne ise Büyükçekmece'de de 2023 hedefi konulmasını istiyorum. Ben bunun için partiliyim burada Okan Gülkoku ne ki, o da milyonlarca AK Partiliden bir tanesidir. Nefsini yenmiş ve üzerine ne sorumluluk düşerse orada olacak. Yani bizim partimizde, tüm kadrolar nefsini yenecekler. Üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirecekler.  Ancak o zaman millet, millet olabilir, o zaman Türkiye büyük devlet olabilir.  

Okan Gülkoku kimdir?

1970 Büyükçekmece Mimarsinan doğumluyum. Evli bir çocuk babasıyım. İlk ve orta öğretimimi Mimarsinan'da, liseyi de Çatalca Endüstri Meslek Lisesi'nde okudum. Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi mezunuyum. Büyükçekmece'de ikamet etmekteyim. 60 yıllık esnafıyız. Siyasetin de Refah ve Fazilet Partisi kurulduğundan beri içimdeyim. AK Parti'de 2004 Mimarsinan meclis üyeliği, Mimarsinan belediye başkan yardımcılığı ve Büyükşehir meclis üyeliği görevlerinde bulundum.






Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Politika Haberleri