Gülmekten kendimi alamıyorum

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun YAŞ toplantısıyla ilgili “Kapalı kapılar arkasında neler konuşuldu, bizlere açıklansın. Ne oldu da 14 komutanın terfi alma süresi uzatıldı?” sözlerinin hatırlatılması üzerine şu ya

“Affedersin gülmekten kendimi alamıyorum. Umarım Sayın Kılıçdaroğlu böyle dememiştir, biz böyle anlamışızdır. Bir siyasi partinin genel başkanı, ‘Siz orada ne konuştunuz kapalı kapılar arkasında’ diyebilir mi? Bunu derse o siyasetçinin Anayasa’yı, kanunları bildiğinden bahsedebilir miyiz? Kendi partisinin Merkez Yürütme Kurulu’nda ne olduğunu biz merak etsek, bize söylüyorlar mı? Milli Güvenlik Kurulu toplantılarında kimin ne konuştuğunu açıklamak imkanımız var mı? İçtüzüğe göre TBMM’deki kapalı oturumlarda ne konuşuluyor, bunları herkesin bilme imkanı var mı? Yüksek Askeri Şura toplantısında kapıda ‘çok gizli’ diye yazıyor. Bir sebebi var. Oradaki konuşmaların, terfi sırası geldiğinde yapılacak oylamaların, atamalarda düşünülen kriterlerin özel kalması isteniyor. YAŞ toplantılarında ne konuşulduğunu sormak Sayın Kılıçdaroğlu’nun hakkı değildir, ilgisi de yoktur.”
Arınç, Kılıçdaroğlu’nun Genelkurmay Başkanlığı’nın Milli Savunma Bakanlığı’na bağlanması için yapılacak Anayasa değişikliğine destek vereceklerine yönelik sözlerine de şu yanıtı verdi: “Sayın Kılıçdaroğlu bunu bugün söylüyor ama yarın ne söyleyeceğini bilemeyiz. Yani söylediği konularda ısrarını bugüne kadar sürdürmüş değil.
Çarkçı sözcüğünü tekrarlamak istemiyorum ama ortaya attığı fikirleri veya gelişigüzel ağzından kaçırdığı düşünceleri bugüne kadar sahiplenebilmiş değil. Dileriz ki iyi bir siyasetçi olarak ciddi, ilkeli bir siyasetçi olarak sözünün arkasında durabilsin.”
Bülent Arınç, bir soru üzerine Kemal Burkay’ı PKK’ya ya da Abdullah Öcalan’a karşı kullanmanın akıllarından dahi geçmediğini de belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri