Güneşi balçıkla sıvamak mümkün değil

CHP Bakırköy Belediye Başkan Adayı Dr. Bülent Kerimoğlu hafta sonu yoğun bir şekilde Yeşilköy Yeşilyurt ve Şenlikköy seçim ofislerinin açılışına katılarak, vatandaşlardan destek istedi.

Her gittiği seçim ofislerinde kalabalık partili gruplarca karşılanan Kerimoğlu, yaptığı konuşmalarda 30 martseçiminin sıradan bir yerel seçim olmadığının altına çizerek, ‘Bu seçim yolsuzluğa arsızlığa, AKP’nin hukuk tanımazlığına, otoriter baskıcılığına, AKP’nin faşizan uygulamalarına uyarı niteliğinde ders vereceğimiz bir seçim olacaktır’ dedi.

Hafta sonunu ofis açılışları ve sivil toplum örgütlerini ziyaret ederek geçiren CHP Bakırköy Belediye Başkan Adayı Op.Dr. Bülent Kerimoğlu, Şenlikköy seçim ofisinin açılışında da, yine diğer seçim ofislerinde olduğu gibi yoğun kalabalık olunca, miting havasında açılış yaptı. Açılış kurdelesini kesen Kerimoğlu, AKP iktidarına sert sözlerle yüklenerek, şu ifadeleri kullandı;

Güneşi balçıkla sıvamak mümkün değil

Ben bu yaşıma kadar bu ülkede Çiller’leri, Demirel’leri, Özal’ları, Erbakan’ları  gördüm. Ama hiç bir dönemde, bu kadar emperyalizme boyun eğen işbirlikçi bir iktidar görmedim. Hiçbir dönemde terör ihraç eden, yanı başında katilleri besleyen bir iktidar görmedim. Hiçbir iktidarın bu kadar yolsuzluğa, ahlaksızlığa, çürümüşlüğe ve hortumları kendi hanedanlığına dönüştürdüğünü görmedim. O yüzden bu iktidarın sonu geldi. Güneşi balçıkla sıvamak mümkün değil, bu halkın iktidarına da yürüyüşünü de engellemekte artık mümkün değildir.

İktidar olmak için örgütümüzle çalışarak İstanbul’u kazanacağız.

Bizim Bakırköy’de bir sorunumuz yoktur, hem Bakırköy’de hem de İstanbul’da iktidar olacağız. Bu iktidarı CHP’ye emek veren siz baş tacı örgütümüz ile kazanacağız. Sevgili arkadaşlarım,takdir edersiniz ki Genel Başkanım Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun 70 milyona ulaşması mümkün değildir. İstanbul’da 10 milyonun üzerindeki seçmene Sayın Mustafa Sarıgül’ün ulaşması mümkün değildir. Biz Bakırköy’de her eve en az üç kere girerek bütün vatandaşlarımıza ulaşmaya çalışacağız.

Ama sizden CHP örgütü adına da bir isteğim olacak, gidemediğimiz yerlere lütfen siz gidin, yerde düşen bir bayrak görürseniz siz kaldırınız, eğer bir eve broşür afiş girmemişse lütfen siz götürünüz. Kısaca her biriniz bir SayınKılıçdaroğlu olun, her biriniz Sayın Sarıgül olun, her biriniz CHP’nin bir neferi olun ve CHP’nin Bakırköy’de, Bağcılar’da, K.Çekmece’de, Güngören’de, Zeytinburnu’nda, Bahçelievler’de, Esenler’de kısacası İstanbul’da iktidar yapmak için var gücünüzle çalışın ve iktidar yapın.

Günde 18 saat çalışarak sizlere ulaşmaya çalışıyoruz

Bu günden itibaren kalan 30 gün boyunca daha çok çalışmanızı ve iktidar hedefi için daha çok çabalanması gayreti içinde olmanız gerekir, biz günün en az 18 saatini sizlere mahalle sakinlerine ulaşmak için çalışıyoruz. Aman ne olur sizlerde elinizden gelen gayreti eksik etmeyin. Bu geride kalan 30 günde daha az uyuyun ama daha çok çalışarak halka gidip, bu AKP’nin çürümüşlüğünü, bu AKP’nin yolsuzluğunu, AKP’nin İstanbul iktidarındaki bitmişliğini anlatın ki hep birlikte İstanbul’da iktidar olalım.

CHP örgütümüz baş tacı olacaktır

Bu ülkede İstanbul’da ve Bakırköy de örgütümüzle hep birlikte yöneteceğimizi ve hiç kimseyi dışarıda bırakmadan CHP’nin belediyesinde bu örgüt emekçilerinin iktidarı olacağını da sizlere müjdeliyorum.


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri