Gürsel Tekin adaylığını açıkladı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, bugün Kadıköy'de gerçekleşen büyük bir mitingle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıkladı.

Gürsel Tekin, Kadıköy Meydanı'nda adaylığını coşkulu bir kalabalığın önünde açıkladı. Tekin, miting alanına girerken çok sayıda gencin alkış ve sloganlarıyla karşılandı. Gençler sık sık "Gençlik seninle durma ilerle", "İstanbul'a yakışan Gürsel Başkan", "Tekin'le ileri daha ileri" sloganları attı.

Tekin, alandaki yaklaşık 20 bin kişinin yoğun sevgi gösterisi altında uzun süre kürsüye çıkmakta zorlandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin bugün Kadıköy Meydanı'nda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na adaylığını açıkladı. Tekin konuşmasında, CHP'nin kurucu Genel Başkanı Mustafa Kemal Atatürk, ikinci genel başkanı İsmet İnönü, Bülent Ecevit, Hikmet Çetin, Altan Öymen ve Deniz Baykal'dan da söz etti. Tekin, Kılıçdaroğlu'nu Başbakan yapacaklarını da belirtti. Tekin, CHP'ye katılan Sarıgül'e de ''Hoşgeldin'' dedi.

Tekin'in Kadıköy Meydanı'ndaki mitingine toplumun hemen hemen tüm kesiminden yurttaşlar hazır bulundu. 20 bine yakın insan Tekin'in mitingini izledi.  Gençler, kadınlar, yaşlılar, engelliler, emeklilikte yaşa takılanlar, 2B mağdurları mitingde en ön sıralarda yer aldılar.

Alanda çok sayıda Türk bayrağı, CHP bayraklarının yanı sıra "Şile Burada", "Kağıthane Burada", "Hazırız", "Yeşil kazanacak", "Barınma Hakkımız Engellenemez", "Zaman Kazanacak" gibi döviz ve pankartlar da yer aldı.

Gürsel Tekin, mitingin sonunda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylarının da mesajlarını okudu. İlk olarak Celal Doğan'ın mesajını okuyan Tekin, ardından CHP eski il başkanı ve belediye başkan aday adayı Prod. Dr. Semih Eryıldız'ın mesajını okudu. Tekin daha sonra kürsüye bir diğer aday adayı gazeteci Can Ataklı'yı davet etti. Tekin ve Ataklı kürsüde el ele coşkulu kalablığı selamladı.

Yaklaşık 40 dakika süren konuşmasının sonunda Gürsel Tekin, "Kendimi sizlere emanet ediyorum. 4 aday adayına başarılar diliyorum. 2009'da olduğu gibi adayımız kim olursa olsun arkasında duracağım" dedi.

KİMLER KATILDI:

Gürsel Tekin'in mitingine CHP Adana milletvekilleri Ali Demirçalı, Turgay Develi, CHP İstanbul milletvekilleri Kadir Öğüt, Melda Onur, Sedef Küçük, CHP Adana Milletvekili Turgay Develi,  CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan, CHP PM üyesi Benan Baykal, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı eski Genel Başkanı Deniz Pınar Atılgan, Altınoluk Belediye Başkanı Hasan Özpolat, işadamları Salih Top, Ali Aksoy, CHP eski Kadın Kolları Başkanı Deniz Pınar Atılgan, Adalar Belediye Başkan aday adayı Metin Kaya, Sultangazi Belediye Başkan aday adayı Hüseyin Kara, Ataşehir Belediye Başkan aday adayı Beytullah Doğanay, Şile Belediye Başkan aday adayı, eski ilçe başkanı, Eyüp Belediye Başkan aday adayı Mehmet Eraslan, Bayraklı Belediye Başkan aday adayı Murat Haluk Öncel, Maltepe Belediye Başkan aday adayı Murat Kapan, Sancaktepe Belediye Başkan aday adayı Özgen Nama, Beşiktaş Belediye Başkan aday adayı Özgür Koçak, Şişli Belediye Başkan aday adayları Kenan Malkoç ve Dursun Çaltı, Kağıthane Belediye Başkan aday adayı Fevzi Şit, CHP eski İl Sekreteri Cemil Ekşi, Kadıköy Belediye Başkan aday adayı Zafer Nuhoğlu, CHP eski milletvekilleri Mehmet Ali Özpolat ve Sırrı Özbek, CHP Edirne İl Başkanı Oktay Bozkurt, CHP Eski il Başkanı Şinasi Öktem, CHP Kars İl Başkanı Mustafa Aras, CHP Kadıköy Belediye Başkan Aday Adayı Zafer Nuhoğlu,Orhanlı Belediyesi eski Başkanı Cemil Ekşi,  Ataşehir eski İlçe Başkanı Kaya Uluyılmaz, CHP Büyekçekmece Aday Adayı Erkan Koçari, Ataşehir Belediye Başkan Aday Adayı Beytullah Doğanay, CHP Kars eski Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, CHP Kars eski İl Başkanı Ekrem Ali, CHP Sarıyer Belediye Başkanı Aday Aday Ali İhsan Özdemir, CHP Eyüp Belediye Başkan Aday Adayı Muhteşem Aktaş, Doktor Bülent Kerimoğlu, Susuz Belediye Başkanı Ali Yeyin, CHP Gaziomanpaşa Belediye Başkan aday adayı Ferhat Hepözdemir gibi gibi çok sayıda isim katıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri