GÜRSEL TEKİN ARDAHAN KÜLTÜR EVİNDE

GÜRSEL TEKİN ARDAHAN KÜLTÜR EVİNDE

GÜRSEL TEKİN ARDAHAN KÜLTÜR EVİNDE

 CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin 11 Mayıs 2011 Çarşamba günü saat 20.00 de Merkezi İstanbul Esenyurt’da bulunan Ardahan Kültür Evi’ni ziyaret ederek hemşehrileri ile görüştü.

Ardahan’a bağlı ilçe ve köy dernek başkanları siyasi parti temsilcileri, Milletvekili Adayı Bülent Kerimoğlu ve kalabalık bir Ardahan topluluğu tarafından karşılanan Gürsel Tekin ve beraberindeki heyetin katıldığı toplantıda açılış konuşmasını yapan  İstanbul Ardahan Kültür Evi Başkanı Tuncer Dağ Gürsel Tekin’in ikinci defa Ardahan Kültür Evinden görmekten memnun olduğunu belirterek “Ardahan’ın yetiştirmiş olduğu ve bugün Türkiye’nin ana muhalefet partisinin ikinci adamı konumunda olan Sayın Gürsel Tekin bizim için bir gurur kaynağıdır. Ardahanlı hemşehrilerimizin belirli konumlarda olması ve siyasi arenada yer alması için  siyasi parti gözetmeksizin destek vermek görevimizdir. Ardahanlıların mecliste temsil edilmesi çıkaracağı milletvekili sayısı ile orantılıdır. Ardahanlı milletvekili adaylarının bulunduğu bölgelerde desteklenmesi gerekmektedir” dedi.

Ardahan Kültür Evi Başkanı Tuncer Dağ’ın yönettiği toplantıda ilk söz hakkı bir dönem İstanbul Esenyurt’da Belediye Başkan Adayı olan ve bu dönem CHP 3. Bölgede Milletvekili Adayı olan Ardahanlı Bülent Kerimoğlu’na söz hakkı verildi. Bülent Kerimoğlu “Ardahan Kültür Evinin bu tür ziyaretlere ev sahibliği yapmasından ve hemşehrilerini bir araya toplamasından memnun olduğunu ve teşekkür ettiğini belirtti.

İstanbul Ardahan Kültür Evi Genel Sekreteri Ayhan Aydemir Kültür Evinin çalışmaları hakkında katılımcılara bir birifing verdiği ve Ardahan Kültür Evi Başkan Vekili Mimar Gürbüz Selçuk, Ardahan Kültür Evi’nin siyasete bakışı ve Ardahanlıların konumu,  Başkan Vekili Togay Çoban Ardahan’daki ilçelerin kardeş belediye kapsamında desteklenmesi yönündeki projeyi, Ardahan Kültür Evi Eğitimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Şafak Avşar Ardahan’daki Eğitimin sorunlarını, Ardahan Kültür Evi Başkan Yardımcıları Veysel Karatay, Cansever Korkmaz, Ramazan Tan ve Hakan Kılıç ise Ardahanlıların birlik, beraberlik ve dayanışmanın önemi üzerine  bilgi sunduktan sonra toplantıya katılanlar görüş ve düşüncelerini belirterek Gürsel Tekin’e sorular yönelttiler. Ağırlıklı olarak Ardahan’ın konuşulduğu toplantıda söz alan Gürsel Tekin Kars, Ardahan ve Iğdır illerinin bu dönem 22 Milletvekili göndereceğini belirterek destek istedi. Gürsel Tekin “Ben Ardahanlı olmakla her zaman gurur duydum. Ardahan’ın sorunları köklü ve radikal kararlarla ancak çözülebilir. Taşıma su ile değirmen dönmüyor. Ardahan’ın tarım ve hayvancılık potansiyelinin iyi değerlendirilmemesi sonucu bölge halkı kaderi ile baş başa bırakılmıştır” dedi. Gazeteci Rodi Baz’ın  CHP nin Güneydoğu Politikası üzerine sordukları soruya karşılık Gürsel Tekin “Bir dönem bu soruna karşı bir duyarsızlık vardı. Bunu CHP büyük oranda aştı. Sayın başbakan bize Sivas’ın ötesine gidemezsiniz diyordu. Ben son zamanlarda sık sık bölgeyi ziyaret ediyorum. AKP’nin uygulamaları beni ciddi anlamda kaygılandırıyor. Bir kopuşa doğru gidiliyor. Halk’ın güveni kalmamıştır. Eğer böyle devam ederse bir kopuş yaşanacaktır. Bunu hükümetin görmesi lazım. Bakın buradan çok net olarak söylüyorum. Kürt sorunu eğer çözülecekse bunu ancak CHP çözebilir. Bu AKP’nin çözemeyeceği kadar karmaşık bir sorundur”dedi..Gazetecilerin AKP nin Güneydoğu’ya 17.000 imam göndereceğini sormaları üzerine Gürsel Tekin “17  bin değil 100 bin imam da gönderseler bu sorunu böyle çözemezler. Bölgeye barış ortamı gelmediği sürece kopuşlar devam edecektir. Bu iş imam görevlendirmekle korucu atamakla olmuyor” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri