Hakan Ataklı’dan 9 proje...

CHP Esenyurt Belediye Başkan Aday Adayı Hakan Ataklı, belediye başkanı olması halinde uygulamaya koyacağı projelerini açıklamaya başladı. 89 tane proje hazırladıklarını belirten Ataklı, dün bu projelerden 9 tanesini kamuoyuyla paylaştı.


Örnek Mahallesi Fikri Sönmez Caddesi üzerindeki seçim ofisinde basın toplantısı düzenleyen CHP Esenyurt Belediye Başkan Aday Adayı Hakan Ataklı, halkçı belediyecilik anlayışını Esenyurt’ta hakim kılacaklarını belirtti.

Esenyurt Belediyesi’nde ihale ile iş yaptırma sistemini kaldıracaklarını ifade eden Ataklı, belediyecilik anlayışında devrim yapmaya hazırlandıklarını söyledi. “Bugün belediyeler, müteahit ve taşeronlara, ihale ve rant dağıtan, ihale makamları haline getirilmişlerdir” diyen Ataklı, “Kaldırımlar, asfaltlama, çöp toplama, belediyenin güvenliği, park ve bahçelerin bakımı, ağaçların bakım ve sulama işlerini, aklınıza gelebilecek tüm iş ve hizmetler, müteahhitler ve taşeronlar eli ile yürütülmektedir. İşte biz CHP olarak, bu anlayışı tamamen değiştiriyoruz, Fikri Sönmez'in, Yılmaz Büyükerşen'in, Özlem Çerçioğlu'nun, Mustafa Akaydın'ın başarı ile uyguladıkları ve uygulanmaya devam ettikleri, halkçı belediyecilik anlayışını Esenyurt ilçemizde hayata geçireceğiz” şeklinde konuştu.

Her mahallede cep belediye birimleri kuracaklarını söyleyen Ataklı, bunların yanı sıra Mahalle Meclisleri oluşturacaklarını, belediye bünyesinde acil sağlık müdahale merkezleri, sağlık tarama ekipleri, tıbbi atık toplama birimleri, bitkisel atık toplama merkezleri, tüm mahallelerde kreş ve etüd merkezleri ve ilçenin 29 noktasında otoparklar yapacaklarını belirtti. Ataklı Esenyurt’taki binaların tamamının dış cephe kaplamalarının da belediye olarak maliyetine yapacaklarını sözlerine ekledi.

Rantçı değil, halkçı belediye anlayışını yaşama geçireceklerini vurgulayan Ataklı, çeşitli zaman aralıklarıyla diğer projelerini de Esenyurt halkıyla paylaşacağını ifade etti.

İşte Ataklı’nın ilk 9 projesi ve detayları:

1-BELEDİYECİLİK ANLAYIŞINDA DEVRİM YAPIYORUZ.

A - İHALE SİTEMİNİ KALDIRACAĞIZ;

Bugün belediyele, müteahit ve taşeronlara, ihale ve rant dağıtan, ihale makamları haline getirilmişlerdir. Kaldırımlar, asfaltlama, çöp toplama, belediyenin güvenliği, park ve bahçelerin bakımı, ağaçların bakım ve sulama işlerini, aklınıza gelebilecek tüm iş ve hizmetler, müteahitler ve taşeronlar eli ile yürütülmektedir.

İşte biz CHP olarak, bu anlayışı tamamen değiştiriyoruz, Fikri Sönmez'in, Yılmaz Büyükerşen'in, Özlem Çerçioğlu'nun, Mustafa Akaydın'ın başarı ile uyguladıkları ve uygulanmaya devam ettikleri, halkçı belediyecilik anlayışını Esenyurt ilçemizde hayata geçireceğiz.

Dört yıllık süre içinde, belediyemizdeki hizmetlerin tamamına yakınını, ihale sistemini kaldırarak, müteahitlere Esenyurt halkının parasını peşkeş çekmeden, belediye eliyle yürütmeyi esas alacağız. Müteahitlere, taşeronlara Esenyurt halkının parasını aktarmaya son vereceğiz. Rantçı değil, halkçı belediye anlayışını ilçemizde yaşama geçireceğiz.

İhale ancak, çok büyük teknik ekipman gerektiren işler ile sınırlı hale getirilecektir.

Böylece, halkımızın parasını, müteahitlere taşeronlara ve ihale sisteminden beslenenlere aktarmayacağız, müteahit ve taşerona bağlı olarak belediyenin işlerinde çalışan yurttaşlarımızın da insanca bir yaşam sağlayacak ücret almalarını sağlayacağız.

B- HALKI BELEDİYE YÖNETİMİNE KATMAYI ESAS ALACAĞIZ.

Mahallelerimizde, oluşturacağımız Mahalle meclisleri ile, ilçemizde yapılacak iş ve hizmetlerin neler olacağına mahalle meclislerini karar alma mekanizmasına katarak, halkımızın karar alma sürecine ve yönetime katılmasını sağlayacağız. Mahalle meclislerine, her siyasi partimizin, mahalle temsilcisi, mahalle muhtarları ve azaları ile ilgili mahallemizde bulunan derneklerimizin başkanları doğal üye olarak alınacaklardır. Kısacası, Esenyurt Belediyemizi, sadece belediye meclis üyelerimiz ile birlikte değil, Esenyurt halkı ile birlikte yöneteceğiz. Bu nedenle belediye de devrim halk meclisleri eliyle yönetim diyoruz.

2-HER MAHALLEDE CEP BELEDİYE BİRİMLERİ KURACAĞIZ.

20 mahallede belediyede yapılacak kurumsal her işlemİ yapabileceği ayrıca halkın sorun, istek dilek ve şikayetlerini bildirebileceği CEP BELEDİYE birimleri oluşturulacak halk belediyenin ayağına değil belediye halkın ayağına gelecek. Bu şekilde Esenyurtumuzun büyük coğrafi konumu nedeniyle çok uzak mahallerdeki vatandaşımız belediyeye ulaşmak adım mesafesinde olacaktır. Vatandaşımız merkez belediyemizde yapılan her hizmete her işleme mahallesinde ulaşabilme şansına erişmiş olacaktır.

3-BELEDIYE BÜNYESINDE ACIL SAĞLIK MÜDAHALE MERKEZLERI KURACAĞIZ.

Her mahalle için tahsis edilmek üzere 20 adet ambulans Cep belediyelerimizde hazır bulundurulacaktır. Vatandaşın bileceği telefon numarası ile mesai saati dahilinde tüm cep belediyelerde mesai saati haricinde Merkez belediyemizde olmak üzere 24 saat hizmet sunacaktır.

4-BELEDİYE BÜNYESİNDE SAĞLIK TARAMA EKİPLERİ OLUŞTURACAĞIZ.

Sağlık tarama ekibi her türlü sağlık taramasını halkımız için ücretsiz gerçekleştirecektir. İlçemizin belirli noktalarında sağlık tarama araçlarımızla halkımızın tüm branşlarda(Göz, Dahiliye, Ortopedi, Göğüs Hastalıkları, Cildiye vs.) sağlık taramasını gerçekleştireceğiz. Sağlıklı, huzurlu ve gülen bir Esenyurt yaratacağız.

5-HER MAHALLEDE TIBBİ ATIK TOPLAMA BİRİMLERİ OLUŞTURACAĞIZ.

Cep belediye bünyesinde oluşturulacak olan bu birimler kullanılmayan gereksiz ilaçları ve medikal malzemeleri mahalle halkından toplayarak hem ilaç-sağlık güvenliği sağlayacak hem de kazanılması muhtemel ilaç ve medikal malzemeleri milli gelir olarak hizmet olarak yine halkımıza geri dönüşümünü gerçekleştirecektir.

6-HER MAHALLEDE BITKISEL ATIK YAĞ TOPLAMA MERKEZLERI OLUŞTURULACAKTIR.

Toplanan atık mutfak yağının karşılığında halkımıza bedeli yahut bedeli karşılığı yemeklik mutfak yağı sunulacaktır. Biz halkımızın mutfağına da katkı sunacağız.

7-BELEDİYEMİZ BÜNYESİNDE KREŞ VE ETÜD MERKEZLERİ KURULACAK VE BU MERKEZ, CEP BELEDİYE BÜNYESİNDE OLMAK ÜZERE 20 MAHALLEDE 20 KREŞ VE ETÜT MERKEZİ OLUŞTURACAKTIR.

Nedir Kreş ve Etüd Merkezleri? İşlevi ne olacak? Sorularının cevabı: İlçemizdeki yurttaşlarımızın gelir düzeyleri dikkate alındığında, çocuklu ailelerde, kadınların da, çalışarak aile bütçesine katkı sunması önemlidir. Ancak, çocukları olan ailelerde, kadınlarımız çalışmak istese de, çocuklarını özel kreşe ya da etüd merkezlerine verecek konumda olmadıklarından, bu nedenle çalışamamaktadırlar. Biz, halkçı belediyecilik anlayışımızın gereği olarak, her mahallede en az bir kreş ve etüd merkezi açarak, bu konumda olan ailelerimize öncelik vererek, çocuklarını ücretsiz olarak gönderecekleri kreş ve etüd merkezlerini ilk bir yıllık süre içinde hayata geçireceğiz. Böylece, hem ailede her iki eş çalışarak aile bütçesine katkı sunacak hem de çocuklarımızın eğitilmesi ve bakımına belediyemiz katkı sunmuş olacaktır. Bu hizmetleri belediyemiz ücretsiz olarak yapacaktır. Bu tarz hizmetler için, kaynak esas olarak bölgemizde bulunan büyük işletmeleri sponsor yaparak gerçekleştireceğiz. Etüd Merkezleri üniversiteye hazırlanan gençlerimizin sınav öncesi eğitim ve gelişimlerini de kapsayıcı nitelikte olacaktır.

8-29 NOKTA OTOPARK PROJESİ

Değnekçi belediyeciliğe, değnekçilere, otopark rantına ilçemizde son vereceğiz. İlçemizde Doğan Araslı Bulvarı üzerinde, ana arterde

*SAADETDERE MH NOKTASI (DEPO DURAĞI ÇEVRESİNDE)

*İNCİRTEPE MH NOKTASI (TABELA DURAĞI ÇEVRESİNDE)

*BELEDİYE CİVARI NOKTASI

*ESENYURT MERKEZ NOKTASI

*YENİKENT MH. NOKTASI

*ÖRNEK MH.-BAĞLARÇEŞME KESİŞİMİ NOKTASI

*ESENKENT NOKTASI

*DEVLET HASTANESİ NOKTASI

*KIRAÇ MERKEZ NOKTASI

*AYRICA 20 MAHALLEDE UYGUN ALANLARA AÇIK YA DA KAPALI OTOPARKLAR YAPACAĞIZ.

BU OTOPARKLAR HALKIMIZA GÜNLÜK 1TL KARŞILIĞINDA AYLIK 30 TL KARŞILIĞINDA ÖZEL, MODERN, KARTLI GEÇİŞ SİSTEMİYLE GÜVENLİKLİ, GİRİŞ ÇIKIŞ SAYISI SINIRSIZ OLARAK HİZMET SUNACAKTIR. TOPLAMDA 100.000 ARAÇLIK OTOPARK HEDEFLENMEKTEDİR

9-ESENYURT İLÇEMİZDE TÜM BİNALARIN DIŞ CEPHE KAPLAMASI(SİDİNG, MANTOLAMA, GİYDİRME VS.)HALKÇI BELEDİYECİLİK ANLAYIŞIYLA MALİYETİNE YAPILACAKTIR.

Sözleşme dahilinde, halkımızı risk altına sokmadan, tüm imalat ve yapım işleri belediyede bünyesinde kurulacak olan bölge mühendislerinden, mimarlarından, ustalarından, işçilerinden oluşturulmuş ekiplerce yapılacaktır. Ekip çalışanları piyasanın en dolgun ücretini alacaklar, en kaliteli, yalıtım katsayısı en yüksek malzemeyle en güzel dış cephe kaplaması yapacaklardır. Böylece işsizlik, haksız rekabet, kötü görüntü, kandırmaca, yanlış uygulamalar ortadan kalkacak, Esenyurt ilçesine akan vergiler yine Esenyurtluya dönüşüm sağlayacaktır. Dış cephe kaplamasıyla yakıt giderleri minimum seviyeye düşürülecektir. Belediyemiz bu işleri yaparken istihdam da yaratmış olacaktır, bu işletmelerimizde çalıştırılacak kişileri belirleme görevi de, halk meclislerimizin önerileri doğrultusunda belirlenecektir.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri