Halit Özer’den ‘YEŞİL ALAN’ tepkisi…

MHP Esenyurt ilçe Başkanı Halit Özer, İlçenin çeşitli mahallelerindeki bazı park ve sağlık alanlarının plan tadilatlarıyla sanayi ve konut alanına dönüştürüldüğünü belirterek, Esenyurt Belediyesine bu uygulamalardan vazgeçme çağrısı yaptı.

Son 25 yılda İstanbul ve Esenyurt’ taki yeşil alanların arsaya dönüştürülerek yandaşlara rant sağlandığını ileri süren MHP Esenyurt İlçe Başkanı Halit Özer, son olarak ilçedeki 4 mahallede 3 park alanı ile 1 sağlık alanının arsaya dönüştürüldüğünü söyledi.
Mührü eline geçirenin ilk iş olarak yeşil alanları ve kamusal alanları ranta dönüştürüp yandaşlarına peşkeş çektiğini ifade eden İlçe Başkanı Özer, “Yeşil alanlarda gelecek nesillerin de hakkı var, bu alanlar bu kadar kolay heba edilmemeli” dedi.
Yaptığı yazılı açıklamada Esenyurt Belediyesi’ne seslenen Özer, “Esen yurt’ta halkın en çok ihtiyacı olan yeşil alanları, kamu alanlarını arsaya dönüştürüp satmak, kamu alanlarına (siyasi rant uğruna) partililerinize hukuksuz bir şekilde işyeri kurdurmak belediyecilik mi?” diye sordu.
MHP ilçe teşkilatı olarak, yeşil alanların ve kamusal alanların arsaya dönüştürülmesinden büyük bir rahatsızlık duyduklarını vurgulayan Özer, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
“Esenyurt nüfus olarak hızlı büyüyen, konut olarak ta çok hızlı yapılaşan bir ilçedir, (çarpık ve plansız yapılaşsa da) bu gelişmeye paralel olarak alt yapısı, yeşil alanları, sosyal ve sportif alanları da gelişmesi gerekirken tam tersi yaşanıyor.
 “Rant alanı haline getiriyorlar”
 20-25 yıldır İstanbul’da (Esenyurt ta buna dahil) belediyelerin rant alanı haline getirdiği, en çok yolsuzlukların yapıldığı, kolay kaynak alanı gördüğü yeşil alanların, kamu alanlarının arsaya dönüştürülüp (konut, ticaret veya sanayi) satmak veya bu alanları mührü eline geçiren kendi yandaşlarına hukuksuz bir şekilde kullandırması adeta bir kural haline geldi. Bu yüzden İstanbul beton yığını haline geldi, bu yüzden İstanbul’da son 20 yıldır kalıcı, sağlıklı bir imar planı yapılamadı. Bu yeşil alanlar amacına uygun kullanılmadı ve siyasilerin satacağı, menfaatçi siyasi leş kargalarının çökeceği alanlar olarak görüldü. Ve maalesef ki buna hukuken “dur” diyen de olmadı, şu an kanunlarda buna uyduruldu.
 “Bu alanlar halkın malı”
Oysa halkın malı olan bu alanlar, halktan başka kimsenin tasarrufuna verilmemeli, hele satışları için belediye başkanına yetki verilmesi tam bir ilkelliktir. Maalesef bu yapılanlardan halkın, göstermelik askıdan başka hiç haberi de olmuyor. Bu alanlarda gelecek nesillerimizin de hakkı olduğundan bu alanlar bu kadar kolay şekilde heba edilmemeli. Ancak yerel seçimlerin yaklaştığı şu günlerde bu işler daha da hızlandı.
Son olarak Esenyurt’ta;
- Namıkkemal Mahallesi 8448 parsel,1390ada 1-2 parseller park alanından arsaya dönüştürüldü.
- İstiklal mahallesi 196 ada 1 parsel ve 185 ada 2 parsel park alanından sanayi alanına dönüştü.
- Akçaburgaz Mahallesi 315 ada 8 parsel sağlık alanından sanayi alanına dönüştü.
-  Saadetdere 1665 ada 37 parsel park alanından konut alanına dönüştü.
- Güzelyurt Mahallesi 407 ada 1-2 ve 6-7 parsellerin ortasında kalan kamu alanı resmi partiliye büfe alanı olarak verilmeye çalışılıyor, hatta zemin betonu atıldı bile!
 Şimdi sormak lazım;
Bu uygulamanın o mahallelilere ne faydası var, Esenyurt’a ne faydası var? Amaç kaynaksa Esenyurt’un kaynağı fazlasıyla var, bunlara gerek yok, bunlar yanlış işler. Bu uygulama MHP ilçe teşkilatımızı, partililerimizi çok rahatsız etmiştir. Umarım bu işlerden menfaatleşmeyen tüm Esenyurtluları ve kamu vicdanını da rahatsız etmiştir. MHP Esenyurt ilçe teşkilatı olarak, bu yanlışlıkların düzeltilmesini ve bir daha tekrar edilmemesini bekliyoruz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri