'Halkın sesine kulak verin'

Beylikdüzü Sahili’nde yapımına başlanan Balık Hali’nin bölgeye ciddi tahribat vereceğini birçok kez gündeme getiren CHP Grubu, Eylül ayı Meclisi’nde verdiği önergeyle, Balık Hali’nin Beylikdüzü sahiline yapılmaması için on bini aşkın vatandaş imzası olduğ
Beylikdüzü Belediyesi Eylül ayı Meclis toplantısında söz alan CHP Grup Sözcüsü Mülayim Demirtaş, Ramazan ayında yapılan sokak iftarları için belediye tarafından bağış toplandığı bilgisini aldıklarını belirterek toplanan bağışın kimden, ne kadar alındığı ve nerede kullanıldığıyla alakalı bilgi istedi. Önerge oy birliğiyle kabul edildi. Bir diğer sözlü önergeyle yeşil alanların her zaman halkın olduğunu vurgulayan Demirtaş, “Yeşil alanlar, yeşil alan haricinde kullanılmasın dememize rağmen yine kullanılıyor” diyerek bu konuda dikkatli davranılması gerektiğini talep etti. Önerge, oy çokluğuyla kabul edildi.
Beylikdüzü Dereağzı Mahallesi’nde yapımına başlanan Balık Hali’nin bölgeye ciddi tahribat vereceğini, konuyla alakalı ilçe halkının yoğun şikâyetleri olduğunu da Meclis toplantısında gündeme taşıyan CHP Grubu, Hali’n Beylikdüzü sahiline yapılmaması için on bini aşkın vatandaş imzası olduğunu belirtti. Balık Hali’yle alakalı Belediye müdürlüklerine hitaben yazılan bilgi taleplerinde ilgili müdürlüklerin dahi bilgi sahibi olmadığını hatırlatan CHP Grubu, belediyenin konuya bir an önce müdahil olması gerektiğini belirtti. Önerge, oy çokluğuyla kabul edildi.

AĞAÇLAR NEFES ALAMIYOR
Beylikdüzü Cumhuriyet Caddesi ile Çamlık Caddesi’nin kesiştiği noktada yer alan işletmenin kullanımına tahsis edilen alanda, asırlık ağaçların köklerine kadar döşenen kilit taşlarının ağaçların sağlıklı kalmasına engel olduğuna dikkat çeken CHP Grubu, verdiği sözlü önergeyle durumun bir an önce düzeltilmesi gerektiği ifade etti. Önerge, oybirliğiyle kabul edildi.
HAFRİYAT KAMYONLARI DAHA FAZLA CAN ALMASIN
Beylikdüzü Çarşamba Pazarı’nın bulunduğu noktada bir vatandaşın ağır tonajlı bir hafriyat kamyonunu çarpası sonucu hayatını kaybettiği olayın tekrarının yaşanmaması için önlem alınması gerektiğini Meclis gündemine taşıyan CHP Grubu, pazarın kurulduğu günlerde ağır tonajlı hafriyat kamyonlarının bölgede trafiğe çıkmamasını,diğer günlerde trafik kontrollerinin yerine getirilmesini ve gerekli trafik düzenlemelerinin acilen yapılmasını talep etti. Önerge, oybirliğiyle kabul edildi. Meclis toplantısında, daha önce BEYAŞ tarafından işletilen Yakuplu Sosyal Tesisleri’nin şu an kim tarafından ne şekilde işletildiği hakkında da bilgi istendi. Önerge oy birliğiyle kabul edildi.

AKPINAR: KAÇAK YAPILAŞMAYA NASIL GÖZ YUMUYORSUNUZ?

Önergelerin ardından söz alan CHP Beylikdüzü Meclis üyesi Halil İbrahim Akpınar, Beycıty’de uzun süredir devam eden kaçak yapılaşmaya hala neden dur denilmediğini eleştirdi. Beylikdüzü Belediye Başkanına, “Hiç oradan geçmiyor musunuz, o dükkânlarda yapılan uygulamalara nasıl göz yumuyorsunuz” şeklinde soru yönelten Akpınar,  “Oradaki ucube çıkıntıları lütfen projesine uygun hale getirin” diye konuştu. Meclis toplantısının 2.Oturumu, Cuma günü saat 15.00’de yapılacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri