Hilal Dokuzcan: “Kadın Kolları'na ya yetki verin ya da kaldırın!''

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, partili kadınlara seslendi. Dokuzcan, kadının siyasetteki önemini vurguladıktan sonra parti yönetimine çağrı yaptı.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, partili kadınlara seslendi. Dokuzcan, kadının siyasetteki önemini vurguladıktan sonra parti yönetimine çağrı yaptı.

CHP Kadın Kolları 4. Eşgüdüm Toplantısı, Ankara Büyük Anadolu Otel'de gerçekleşti. Türkiye'nin dört bir yanından gelen CHP'li kadınların yerel seçim sürecine ilişkin yaptığı değerlendirmeler iki gün boyunca sürdü. Toplantının bugün yapılan bölümüne, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı. Amcası Aslan Karabulut'un Tunceli'deki cenaze töreninin ardından toplantıya katılan Kılıçdaroğlu, konuşma yapan kadınları dinledi.

Kılıçdaroğlu'nun toplantıya katılmasının ardından kürsüye çıkan Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, yerel seçimlerde tüzüğe uyulmadığını ve kadın kotasının işletilmediğini örneklerle anlattı. Kadın kollarının istediği projeleri gerçekleştirememesinden yakınan Dokuzcan, parti yönetimine seslenerek, "Ya kadın kollarına yetki verin, ya da kadın kollarını kaldırın" dedi.

Dokuzcan'ın ardından söz alan birçok CHP'li ise "kadın kotası''na uyulmamasından yakındı. Bir kadın aday ise "Erkekler benim yaşadığım şehirde aday olmaya cesaret edemedi. Bunun üzerine belediye başkan adayı oldum ama kaybettim'' ifadesini kullandı.

Toplantının bitiminde ise yerel seçimlerde aday olan kadınlara ''teşekkür plaketi'' takdim edildi. Toplantıya CHP Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak da katıldı ve kısa bir konuşma yaptı.


Haber; Mustafa Esmer Cengiz/HABERDAR

 


Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Politika Haberleri