İBB yasayı takmıyor

İBB Meclisi'nin CHP'li ismi Ümit Yurdakul, Büyükşehir Belediyesi yasasında olmasına rağmen İBB'nin kadın ve çocuklar için konukevi açmadığını anımsatarak, “Görülen o ki İBB yasayı takmıyor” dedi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) ve Bağcılar Belediye Meclisleri'nin CHP'li meclis üyesi Ümit Yurdakul, İBB Meclisi'nde gündeme getirdiği konuyla beraber İBB'yi ve Başkan Kadir Topbaş'ı adeta topa tuttu.

Büyükşehir Belediye yasasında yer alan; “Büyükşehir Belediyesi ile nüfusu yüz bini geçen belediyelerde kadınlar ve çocuklar için konukevleri açmak mecburidir” ifadesini anımsatan Yurdakul, yasada yer alan maddeye rağmen, İBB'nin kadınlar ve çocuklar için konukevi açmadığını söyledi. Belediyenin sergilediği tutumu eleştiren Yurdakul, “Görülen o ki İBB bu yasayı takmıyor” dedi.

 

İmar dosylarından kafanızı kaldırın
İBB Başkanı Kadir Topbaş'a yönelik de eleştirilerde bulunan Yurdakul, Topbaş'ın ve İBB yetkililerinin başka bir takım işlerle meşgul olduğunu, konukevi yapmak için mesai harcamadıklarını belirtti. Konukevi eksikliğini sosyal bir yara olarak tanımlayan Yurdakul, “Artık İBB, imar dosyaları arasından kafasını kaldırmalıdır. Konukevleri konusunu göz önünde bulundurup bu sosyal yarayı dikkate alıp, çözümler üretmeye başlamalıdır” ifadelerini kullandı.

Meclis'ten Başkan Topbaş'a seslenen Yurdakul, “Bugüne kadar yaptığınız konukevi var mı? Varsa kaç tane? Yoksa şayet gelecekte yapacağınız konukevi projesi var mı?” sorularını sordu.

Özellikle İBB Başkanı Topbaş'ın konuya duyarlılık göstermesi gerektiğini söyleyen Yurdakul, kendisinin sorduğu sorulara da en kısa zamanda cevap gelmesini beklediğini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri