İkinci Refahyol

27 Şubat'ta vefat eden SP lideri Necmettin Erbakan'ın, hasta yatağında sürdürdüğü ittifak çalışmalarını 'Demokratik Türkiye'nin Saadeti' sloganıyla 3 Mart 'ta kamuoyuna açıklamaya hazırlandığı ortaya çıktı

ANKARA Güven Hastanesi'nde   27 Şubat'ta vefat eden Erbakan'ın, başbakanlık koltuğunu bırakmak zorunda kaldığı postmodern darbenin yıldönümü 28 Şubat için DP lideri Namık Kemal Zeybek'e randevu verdiği belirtildi. Erbakan 27 Şubat Pazar günü vefat etmeseydi, ertesi gün Zeybek'le bir araya gelip ittifakla ilgili son rötuşları yapacak ve bunu 3 Mart'ta deklarasyonla açıklayacaktı. Erbakan'ın vefatıyla şimdilik askıya alınan ittifak görüşmelerine, TP ile BBP de dahil olmuştu. DP'nin önerisi olan 'Demokrat Türkiye'nin Saadet'i', ittifakın çatı kuruluşu olarak üzerinde durulan isimlerden biri oldu. İttifak, milli-manevi bir çizgide oluşturulacak ve deklarasyonunda 'vatan için bu çatıya' mesajı verilecekti.

'VATAN İÇİN BU ÇATIYA'
SP ile yürütülen ittifak görüşmelerine katılanlardan DP Genel Başkan Yardımcısı Osman Çilsal şunları söyledi: 'Pazartesi günü, Şevket Kazan ve Namık Kemal Bey'le birlikte Hoca'nın evine gidecek ve ittifakla ilgili nihai görüşmeyi yapacaktık. 28 Şubat'ta ikinci Refahyol'un temeli atılacaktı. Projemiz, milli duruş, vatana-millet'e sahip çıkma projesi. Merhum Hocamız, son sözlerini söyleyecekti. Refahyol'un kıymeti giderek daha fazla anlaşılıyor. 'Yeniden Refahyol' bir araya gelmemizin esasıydı. Hiçbirimizin koltuk sevdası yok. Gerekirse bu proje için hiçbirimiz aday olmayalım dedik.'

'HOCAMIZ SON NAMAZINI GÖZ İMASIYLA KILDI'
40 yıldır yanında olan ve son anlarının tanığı İbrahim  Titiz, Erbakan'ın son dakikalarını anlattı. Titiz, Hoca'nın son sabah namazını hastalığı nedeniyle göz imasıyla kıldığını belirterek, ''Merhum hocamız yoğun bakıma alındıktan sonra Diyanet İşleri eski Başkanı Lütfü Doğan sürekli Yasin-i Şerif okudu. Vefat ettiği 27 Şubat'ta bilinci saat 08.50'ye kadar açıktı' diye konuştu.

Mirası yeniden önem kazandı
İngiliz Times gazetesi ve Economist dergisi, vefat eden Erbakan'a sayfalarında yer verdi. Times'ın dünkü sayısında anma yazısı olarak yayımlanan yazıda, Erbakan'la ilgili 'ordu her defasında partisini kapattığında, yeni bir isimle, bir parti kurdu' denildi. Economist dergisi ise bu haftaki sayısında, Erbakan'ın cenazesine çok sayıda kişinin katıldığına dikkati çekerek, 'Erbakan'ın artık Türkiye'nin İslamcıları için ılımlaştırıcı bir etmen olarak görüldüğü' yorumunu yaptı. Yazıda, 'Arap dünyasının olası bir örnek olarak Türkiye'ye baktığı bugünlerde, Erbakan'ın mirası yeni bir önem kazandı' denildi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri