İklim Hanım'ın 'büyük balığı' kim

Taciz iddialarını yargıya taşıyan eski CHP lideri Baykal, İklim Bayraktar'ın dinlemeye takılan görüşmesinde sözünü ettiği büyük balığı sordu

CHP'nin eski lideri Deniz Baykal, Ergenekon'dan gözaltına alındıktan sonra serbest brakılan Oda TV muhabiri İklim Bayraktar'ın 'taciz' iddialarını yargıya taşırken 'Eminağaoğlu'yla görüşmesinde 'Büyük balık getireceğim' diyor. Büyük balık kim?' diye sordu.

YANIT BEKLİYORUZ
Gelişmeleri yakın çalışma arkadaşlarına yorumlayan Baykal, 'Tuzak kuruluyor. Ancak biz bu tuzağa düşmedik. Yargı sürecini de işlettik. Şimdi rayına giriyor' derken Bayraktar'ın dinlemeye takılan bir telefon görüşmesindeki detaya dikkat çekti: 'Şimdi sorulması gereken çok önemli bir konu vardır. İklim Hanım YARSAV Eski Başkanı'yla konuşmasında Kemal Bey'le yaptığı görüşmeyi anlatırken, 'Sana en büyük balığı getireceğim' diyor. Kim o en büyük balık? Kemal Bey de bunun farkında ki, 'Ben kayıt tutmadım, kendisi tutmuşsa açıklasın. Bir AKP'liyle ilgili' diyor. Eğer açıklanırsa CHP'de değil karşı tarafta şok yaratacak' diyor. Ankara'da, deneyimli bir gazetecinin yanıtını bulması gereken soru budur. Biz de bu sorunun yanıtını bekleyeceğiz.'
Baykal'a yakın isimlerden CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş ise İklim Bayraktar'ın randevu talebinden bugüne yaşanan sürece şöyle değerlendirdi:

DİKKATLİ OLUN DEDİ
- Randevu talep ederken, 'Elimde güzel Deniz Baykal fotoğrafları var' demiş. 'Onları getirip kendisine vereceğim' demiş. Ancak görüşmede fotoğraf falan getirmemiş.
- Görüşme 15 dakika sürüyor. Ciddi hiçbir konuşma olmuyor, röportaj olmuyor, fotoğraf çekilmiyor. Peki ne oluyor? İki gün sorra Deniz Bey'e telefon edip canım cicimli konuşmaya başlıyor. 'Hani tekrar görüşecektik?' deyince Deniz Bey rahatsız oluyor. 
- Deniz Bey  şüphelendi, konuyu ailesine açtı. Bana da sordu. 'Dikkatli olun' dedi. 
- Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü, 'Basın kartı da yok, başvurusu da' dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri