‘İktidar, 12 eylül’ün bir mahsulü’

CHP Beylikdüzü İlçe Örgütü’nde düzenlenen, “12 Eylül ve Sonrası” konulu panele konuşmacı olarak katılan ve süreci yaşayanlardan biri olan Hüsnü Okçuoğlu, mevcut iktidarın 12 Eylül’ün bir mahsulü olduğunu işaret etti.

CHP İstanbul İl Örgütü’nün, 12 Eylül Darbesi’nin 32. Yıldönümünde, İstanbul’un 39 ilçesinde eşzamanlı organize ettiği panellere, sürece tanıklık edenler konuşmacı olarak katılarak 12 Eylül faşizmini anlattı.
İlçe merkezinde gerçekleşen panelde, “Kimse 12 Eylül’den nasibimi almadım diyemez” diyerek konuşmasına başlayan Hüsnü Okçuoğlu, “Yapılanları unutmak mümkün değil.  12 Eylül, bilindiği gibi beş generalin silahlarıyla bir araya geldiği bir iş değildir. Uluslararası bir organizasyonla ancak muhtemel olan bir harekettir” dedi.
"12 eylül’ün ruhunu taşıyor"
Darbenin ilk hedefinin, örgütlü bir toplum isteyen Sol olduğunu ileri süren Hüsnü Okçuoğlu, bunun sebebinin emperyalist güçlerin kendilerine Solu bir tehlike olarak görmesi olduğunu söyledi.
12 Eylül Darbesi’ni, Ukrayna’da yaşanan Çernobil olayına benzettiğini söyleyen Okçuoğlu, Çernobil bir kazaydı oysa Darbe organizeli bir olaydı. Bir olay olduğunda bütün boyutlarıyla görülmüyor. Bakın, Çernobil’in etkilerini son yıllarda hissediyoruz. Demokrasinin olmazsa olmazları 32 yıl önce çiğnendi. Darbe olduktan sonra 5 general bir araya gelerek 600 tane yasa çıkardı. Bu yasalardan; sendikalar, grev ve lokavt yasası, YÖK yasası, siyasi partiler yasası, seçim yasası, TRT yasası 32 yıldır aynen duruyor, kelimesine dokunulmamıştır. İktidar, 12 Eylül’ün bütün ruhunu aynen taşıyor. Antidemokratik yasaları değiştirmeyerek 12 Eylül’e ‘evet’ diyor. Siz bu yasaları benimseyip siyaset yapacaksınız, sonra kalkıp generalleri yargılayacaksınız, yemezler beyler” şeklinde ifadeler kullandı.
"Amaç, islami bir Türkiye yaratmak"
Hükümetin,  Amerika’nın Ortadoğu’da istediği bütün politikalara da ‘evet’ dediğini öne süren Hüsnü Okçuoğlu,  “Ortadoğu’da emperyal güçlerin büyük hedefleri var ve yıllardır devam ediyor. Bugün Başbakan aleni şekilde taşeronluk yapmaktadır. Amaç, bütün Ortadoğu ülkeleri gibi İslami bir Türkiye yaratmaktır. Solun sömürüye baş kaldırması ve bilimsel düşünmesi de işlerine gelmemektedir” şeklinde tespitlerde bulundu.
"İktidar, 12 eylül’ün bir mahsulü"
12 Eylül Darbesi’yle birçok insanın hayatını kaybettiğini ifade eden Okçuoğlu, “Darbeleri savunmak, darbecileri savunmak mümkün değil. Demokrasinin ne olduğunu bilmeyen iktidar, bugün ileri demokrasiden bahsediyor ve sözde 12 Eylül generallerini yargılıyor. Bu trajı komik bir olaydır.AKP 12 Eylül’ün bir mahsulüdür” değerlendirmelerinde bulunmasının ardından evrensel normda bir demokrasiden ödün vermemek için Türkiye’nin CHP’ne acil ihtiyacı var” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.
Katılımcılarla karşılıklı soru cevap şeklinde devam eden panelde, 12 Eylül Darbesi’nden görüntülerin yer aldığı slayt gösterisi yayınlandı ve döneme ait istatistiksel bilgiler verildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri