İKTİDAR OLMADAN BİZE UYKU YOK

CHP Beylikdüzü İlçe Başkanlığı 2. Olağan Kongresi Ekrem İmamoğlu’nun listesinin kazanmasıyla sonuçlandı.

CHP İstanbul 3.Bölge Milletvekili Umut Oran, Binnaz Toprak, Faik Tunay, Süleyman Çelebi, CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı gibi isimlerin katıldığı kongrede yapılan seçimlerde, tek listeyle tekrar aday olan Ekrem İmamoğlu ilçe başkanı olarak seçildi. WorldPoint Sport Center’da gerçekleşen CHP Beylikdüzü İlçe Başkanlığı 2. Olağan Kongresi’nde 415 delegeden 357 delege hazirun listesini imzalarken 300 delege oy kullandı.

İlçe Kongresinin 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’yle aynı güne gelmesiyle ilgili, Çanakkale Zaferi’nden sonra Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduğunu anımsatan Ekrem İmamoğlu, 2014 yılında da CHP’nin Beylikdüzü’nde iktidar olacağına işaret etti.

BEYLİKDÜZÜ’NDE İKTİDAR OLMADAN BİZE UYKU YOK

2.5 yıl önce iktidar yürüyüşü için yola çıktıklarını belirten Ekrem İmamoğlu, “Biz halka tepeden bakan değil, halkın yanında olan bir yönetim sistemiyle geleceğimizi işaret ediyoruz” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü; “Genel Başkanımız nasıl Türkiye için büyük bir hayal kurup çalışıyorsa aynı sorumluluğu hissederek çalışmanın boynumuzun borcu olduğunu bilen bir örgütüz. Beylikdüzü’nde iktidar olmadan bize uyku yok. Bilin ki ardından İstanbul da, Türkiye’de iktidarız. Ve bilin ki Başbakan Kemal Kılıçdaroğlu”

YAKUPLU’DA OY SAYISI İKİ KAT ARTTI

2009 yılından günümüze kadar örgüt olarak gelinen süreci bir faaliyet raporu şeklinde sunan Ekrem İmamoğlu, İstanbul’da üye sayısını en hızlı ve en fazla arttıran tek ilçenin CHP Beylikdüzü olduğunu ifade etti. CHP İstanbul il Başkanlığı’nın başlattığı Danışma ve Dayanışma Merkezi projesini daha sonra Beylikdüzü Yakuplu Dayanışma Merkezi olarak uygulamaya koyduklarını ifade eden İmamoğlu,  vatandaşlarla sosyal etkinliklerle bir araya gelerek sonucunda Yakuplu’da oy sayısının iki katına ulaştığını söyledi.

BAŞKA ÖRNEĞİ YOK

Ekrem İmamoğlu, CHP Beylikdüzü Yönetim Kurulu üyelerine 2009 yılından bu yana hem partiye hem de Beylikdüzü’ne vermiş oldukları katkılardan ötürü teşekkür plaketi takdim etti. Böyle bir örneğe ilçe kongrelerinde daha önce rastlamadığını ifade eden İl Başkanı Salıcı, bu örnek davranışın tüm ilçelere yayılması temennisinde bulundu.

ÖNCE BEYLİKDÜZÜ, İSTANBUL’U ALMASI KOLAY

CHP Kongreler sürecinin yenilenmenin temsili olduğuna dikkat çeken CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, “Önce Beylikdüzü’lülerin yapması gereken bir şey var. Siz, önce Beylikdüzü’nü alın, İstanbul’u alması kolay. Çok az oyla kaybettiğimiz bir ilçedir” tespitinde bulundu. Salıcı, muhalefette hizmet etme döneminin de AKP’lilere devretme döneminin geldiğini söyledi.

TEK GÜÇ CHP

Türkiye’nin çok zor bir dönemden geçtiğini söyleyen CHP İstanbul 3.Bölge Milletvekili Binnaz Toprak, temel hak ve özgürlüklerin kısıtlanmasının ciddi bir demokrasi sorunu olduğunun altını çizerek, “ İnsanların artık konuşmaktan çekindiği, muhalefet eden herkesin kendini Silivri’de bulduğu bir Türkiye yaşıyoruz. Buna karşı mücadele edecek tek gücün CHP olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle kongre ve yerel seçimler önemli” dedi.

PARTİ İÇİ DEMOKRASİ ÖRNEĞİ

“CHP savaş meydanlarında kurulan bir partidir” diyerek Çanakkale Zaferi’nin Türkiye tarihindeki önemine değinen CHP İstanbul 3.Bölge Milletvekili Umut Oran, yeni tüzüğün kadınların ve gençlerin daha fazla katılımı adına önemli bir parti içi demokrasi örneği teşkil ettiğini kaydetti.

BAŞBAKAN DEMAGOJİ YAPIYOR

Türkiye’de en temel sorunun hukuksuzluk, adaletsizlik ve baskı rejimi olduğunu ifade eden CHP İstanbul 3.Bölge Milletvekili Süleyman Çelebi, “Eğer bir ülkede insanlar ‘faşizme hayır’ diye pankart açtığı için, parasız eğitimi istediği için içerideyse o ülkede demokrasi yoktur. Faşizm vardır. Bizim ülkemizde farklı görüşü olan gazeteciler tutuklanıyor. Yeni yandaşlar çıkartılmaya çalışıyor. Başbakan demagoji yapıyor. Toplumu medya imparatorluğuyla yönlendiriyor” dedi.

MUHALEFETİN SESİ KISILIYOR

TBMM’de muhalefetin sesinin kısılmak istendiğini dile getiren Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu ise, “Başbakan Mecliste yüzde 50 üstünlüğüm var diyerek her tasarıyı geçirmeye çalışıyor” diyerek bir takım anlayışı içerisinde ilçe, il genel merkez ve taban örgütlerimizle birlikte 2014 yerel seçimlerinde başarı sağlayacağız” açıklamasında bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, CHP Beylikdüzü İlçe Başkanlığı 2.Olağan Kongresi’ne başarılar dileyen mesajında katılımcılara iletildiği kongreye, milletvekillerinin yanı sıra belediye başkanları, ilçe başkanları, STK başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

YÖNETİMDE YENİ İSİMLER

Ekrem İmamoğlu başkanlığında yeni seçilen CHP Beylikdüzü yönetiminde yer alan isimler ise şu şekilde;

İlçe yönetim kurulu asil üyeleri; Muazzez Akbaba, Gönül Aydemir, Nazım Çuhalı, Yaşar Genç, Aslı Güngör Kırçıl, İsmail Karacan, Fatih keleş, Sıddıka Ödel Fırat, Turan Taşkın Özer, Gülten Polat, Hurşit Şahin, Sedat Tanışlar, Necla Türkoğlu, Özlem Vural, İlyas Yılmaz ve Soner Yolal oldu.

İlçe yönetim kurulu yedek üyelerinde ise; Ufuk İnan, Fidan Gül, Zeki Çevik, Asuman Güzer, Hamdi Öyke, Arzu Aytaç, Erkan Erdoğan, Bekir Sami Saygılıer, Ali Ceylan, Hasan Aydın, Zeynel Karadağ, Gökhan Aydın, Özge Çebi, Zafer Senem, Ecem Dilara Güven ve Niyazi Demir yer aldı.

İl delegeleri de; Fuat Bayazıt, Seza Çağdaş, Muazzez Deniz Çakıroğlu, Necati Çankaya, Güngör Çerman, Nazım Çuhalı, Şahin Erol, Ekrem İmamoğlu, Halil Haluk Karataş, Remziye Öztürk ve Ulviye Seçkin olarak belirtildi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri