İktidarımızı kutlayana kadar durmak yok(!)

İstanbul CHP Kadın kolları başkanı Fevziye Pehlivan ile yaptığımız kısa röportaj...

İktidarımızı kutlayana kadar durmak yok(!)

İstanbul CHP Kadın kolları başkanı Fevziye Pehlivan ile yaptığımız kısa röportaj CHP’nin kadın örgütünün bu seçimlere nasıl hazırlandığının ipuçlarını veriyor. CHP’li kadınların boş durmadığı hatta sadece bu gün değil dünden hazır olduklarının işaretini veriyor. Arkadaşımız Hasan Hınıslı’nın İstanbul CHP kadın kolları başkanı Fevziye Pehlivan ile yaptığı kısa söyleşiyi aşağıda sunuyoruz.

H.H; Sevgili başkan, CHP son yılların en büyük atağını yaptı bu hamlenin içinde kadın kollarının ne kadar yeri var? 

F.P;Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlatmış olduğu iktidar koşusunda bütün kadınlarımız özveri ile çalışmaktadırlar. CHP’nin iktidar olmasında kadınlarımızın bu çalışmaları çok önemlidir.

Ben ve yönetimim seçim atmosferinde göreve geldiğimiz için çalışmalarımızı daha etkin daha hızlı yapmaktayız. Buna mecbur olduğumuz bilincindeyiz. Hastaneler dâhil, tüm seçmenlere ulaşmak için sabahın erken saatlerinde belirli noktalarda buluşup İstanbul’un 4 bir yanına dağılmaktayız. Kadınlarımız dağ, bayır, yağmur çamur dinlemeden 39 ilçemizde binlerce seçmene ulaşma gayreti içinde kapı kapı, ev ev, sokak sokak dolaşmaktadırlar. Çalmadık kapı bırakmayarak partimizin aile sigortasını ve AKP döneminde neredeyse yok sayılmak istenen kadınlara yapacağı düzenlemeleri anlatmaktadırlar. Mahallelerde ev toplantıları, kahve toplantıları yapıyoruz, bununla birlikte milletvekili adaylarımızın çalışmalarına destek veriyoruz.

H.H;Halkla el ele, iç içe, göz göze denilen bir örgütlenme modeli geliştirdiniz, birazda bundan bahsetseniz…

F.P; Mahallelerdeki hastalara, özürlü vatandaşlarımızın acil ihtiyaçlarını tespit ediyoruz ve bunların derhal karşılanmasını sağlıyoruz. Gerekirse aramızda nakit toplayarak acil ihtiyaçları karşılıyoruz. Motorlu ve motorsuz manüel sakat arabaları olmayan birçok özürlü yurttaşımıza bu araçlardan temin ettik. Bilhassa kırsal kesim dediğimiz alanlarda vatandaşımızın hali içler acısıdır. Yok, yoksul bir ekmeğe muhtaç bırakılmışlar. Başbakan Erdoğan’ın konuşmalarının onları doyurmadığını ve artık inanmadıklarını anlatıyorlar bizlere. Eşleri işlerinden çıkartılmış, işsiz bırakılmış kadınlarımızın ev temizlik işlerine giderek eve katkı yaptıklarını, çok zor şartlar altında çocuklarını okutabildiklerini dinliyoruz. Kadınlarımızın evlerini geçindirebilmek, hayatta kalabilmek için göstermiş oldukları gayreti, çektikleri çileleri sona erdirmek için CHP’nin aile sigortasını anlattığımızda onların yüzlerinin gülmesi bizleri de mutlu kılmaktadır.

Gerektiğinde giysi, kitap yardımları yapıyoruz. Özürlü vatandaşlarımıza akülü, aküsüz araba temin ediyoruz. Sivil Toplum örgütlerini teker teker dolaşıyoruz. Karşılıklı beyin fırtınası yapıyoruz. Bizler CHP örgütü olarak sadece seçim zamanı değil daha önceleri de bunları yapıyorduk ama günümüzde tüm bu görevleri İstanbul un 4 bir yanına dağılarak daha hızlı yapmaktayız. Sonuç olarak, işçimizin, emeklilerimizin dertlerini dinliyor onlara CHP iktidarında CHP’nin yapacaklarını teker teker anlatıyoruz Cumhuriyet Halk Partisi onlar için büyük bir umut olmuş.

H.H; Halk CHP’ye nasıl bakıyor?

F.P; Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’na inandıklarını, güvendiklerini onu kendilerinden birisi olarak gördüklerine şahit olduk. . Bu güne kadar binlerce insanımıza ulaştık. Halkta şunu gördük. Artık CHP’ye bu iktidardan kurtuluşun umudu gözüyle bakmaktalar.

H.H; Son söz olarak ne demek istersiniz?

F.P; 12 Haziran seçim gününün Türkiyenin kaderi olduğu bilinci içerisindeyiz ve bunu tüm vatandaşlarımıza anlatmaktayız.

Biz İstanbul il Kadın Örgütü olarak partimizi iktidara taşımak için yorgunluk, küskünlük kelimelerini hafızalarımızdan sildik. Seçimlere odaklandık ve Atatürk’ün kadın neferleri olarak mücadelemize devam etmeye, partimizi iktidar yapmaya ant içtik. Bundan dolayı başımız dik, yağmur, sıcak, soğuk, çamur, dağ, bayır, bazen diğer partililerden yapılan hakaretler bizi etkilemeden yolumuza devam edeceğiz.

H.H; Ne zamana kadar?

F.P; İktidarımızı kutlayana kadar(!)

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri